Gå til sidens hovedinnhold

Røyken får ny idrettshall til 40 millioner gratis – i tre

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg satte nesten kaffen i halsen da jeg leste i RHA at fylket ville bygge plasthall i Røyken, sier Hanne Lisa Matt.

For abonnenter

Onsdag vedtok Fylkestinget i Buskerud å bygge idrettshall ved Røyken videregående skole; en hall som i beste fall kan stå klar i løpet av et par år.

RHA skrev for et tid siden at det var planer om dette og at det eksempelvis kunne komme opp en plasthall på stedet.

Matt sitter i Fylkestinget for MDG, og er en del av posisjonen. På gruppemøter før Fylkestinget ble satt, fikk hun med seg sine samarbeidspartier på at hallen i Røyken skal bygges i tre.

– Vi i MDG fikk gjennomslag for at den nye hallen skal bygges i massivtre. Det synes jeg er meget stas og en mye større, mer miljøvennlig og mer varig investering enn det som ble foreslått i utgangspunkt, sier hun til RHA.

Les også: Klimastreikerne: – Vi har også en stemme, vi vil ikke bare stå og se på

Grønne energiløsninger

Det var i forbindelse med disponering av regnskapsresultat for 2018 at fylkestinget vedtok bygging av ny hall ved Røyken videregående skole.

Fylkestinget legger i vedtaket til grunn at den nye hallen skal bygges i massivtre, og forutsetter at finansiering av tiltaket innarbeides i revidert budsjett som behandles av fylkestinget i juni 2019. Det skal også utredes grønne energiløsninger slik at jordvarme vurderes og energibruken ved Røyken videregående skole blir så miljøvennlig som mulig.

I utgangspunktet var det skissert to løsninger; enten at Røyken kommune bygger ny hall som fylkeskommunen leier på dagtid, eller at fylkeskommunen selv bygger og Røyken kommune leier denne på kvelden.

– Utfordrende

Først la fylkeskommunen til grunn at Røyken kommune skulle bygge og eie den nye idrettshallen og at Buskerud fylkeskommune skal være leietaker.

– Det har vist seg utfordrende å få Røyken kommune med på å bygge og eie ny idrettshall. Partene har derfor kommet til enighet om at Buskerud fylkeskommune skal bygge og eie den nye idrettshallen som skal dimensjoneres til å ha plass til en håndballbane med tilhørende garderobefasiliteter. Røyken videregående skole skal bruke hallen på dagtid. Røyken kommune ved frivillige organisasjoner får tilgang til den nye idrettshall på kveldstid og i helger, skriver fylkesrådmannen i sine kommentarer.

Les også

Kapasiteten i Røykehallen er sprengt – Røyken kan få ny «gratis» idrettshall

 

40 millioner

Buskerud fylkeskommune trer ut av dagens leieavtale i Røykenhallen, men dagens avtaler angående snømåking, strøing etc. videreføres. Siden det ikke er plass på fylkeskommunens egen eiendom, er partene enige om at den nye hallen kan bygges på Røyken kommunes tomt vis-à-vis Røykenhallen.

Investeringskostnad for ny idrettshall i stål og plast er beregnet til ca. 12 millioner kroner.

Men en hall bygget i tre med bærende konstruksjoner og fasade vil kunne koste fra 36 til 40 millioner kroner og cirka åtte-ni måneder lengre tid til planlegging og ferdigstillelse sammenlignet med en plasthall, ifølge fylkesrådmannen

- Investeringskostnad for energibrønn,  som jo er et miljøvennlig tiltak, har vi ikke nøyaktige tall på, men det antas at maks 10 millioner kroner vil dekke dette. Og dette vil igjen føre til lavere energikostnader, skriver rådmannen i et svar til politiker Matt.

Det er forutsatt at Røyken kommune dekker 30 prosent av årlige drifts- og vedlikeholdskostnader, og det er kalkulert med tippmidler til prosjektet.

Les også: VEAS installerer offshoreutstyr i håndteringen av kloakken

Kommentarer til denne saken