Trond Røed (Frp) prøver i et trespalters innlegg i RHA 6. juni å svare på min artikkel om Frp, bompengeringer og bruk av oljepenger. Han skriver blant annet:

"Bompengene øker ikke som følge av at Frps politikk, men som en følge av at Frp ikke får støtte fra de andre partiene for fjerning av bompenger."

Hvordan forklarer han da TV-bildet som viste at Frps medlemmer i Stortingets transportkomite sluttet seg til forslaget om 10 milliarder bompengekroner til to nye veiprosjekt?

Nei, hele innlegget til Røed vitner om at Frp nå ris av panikk. For fire måneder siden skrøyt Siv Jensen av hvor mye Frp hadde oppnådd i Granavolden-erklæringen, spesielt innen samferdsel. Nå krever de omkamp. Alt skyldes naturligvis at vi har fått et parti, Nei til mer bompenger (FNB), som treffer Frp midt i solar plexus.

Samtidig blir Frp på den siste meningsmålingen forbigått av Miljøpartiet De Grønne. (Frp 7,2 prosent, MDG 9,2 prosent). Et annet paradoks er jo et MDG har stemt mot bompenger flere ganger enn Frp på Stortinget. 19. juni kommer Frp til å stemme ja på Stortinget til nye 15 milliarder bompengekroner som skal finansiere tre store motorveiprosjekter.

Så får Trond Røed prøve å overbevise velgerne så mye han kan om at Frp er bompengemotstandernes frontsoldater nummer en. Men Frp forsvinner sikkert ikke ut av regjering. Å fortsette å gi skattelettelse til de rikeste i dette landet, er sikkert viktigere en bompenger.

PS. Røeds bagatellisering av Carl I. Hagens forslag om å selge den norske oljerikdommen for 10 milliarder ved å skrive at dette var en uttalelse. Nei, dette var mer enn det. Dette var et seriøst forslag framsatt i det norske Storting.