Nominasjonsmøte for Rødt Akershus har valgte liste til det kommende stortingsvalget.

– Dette er ei stortingsliste som vil redusere Forskjells-Norge, hvis Akershus sine innbyggere gir Rødt nok stemmer ved stortingsvalget i 2021. Under valgkampen er det Rødt som kan melde at det er valgtaktisk lurt å gi sin stemme til oss. En stemme til Rødt er en stemme for å velte høyreregjeringa og samtidig sikre at et nytt flertall som betyr ny rød og rettferdig politikk, og ikke bare nye politikere, sier leder for nominasjonskomiteen Bård K. Dahl.

Ved fylkestingsvalget i 2019 fikk Rødt 3,2 prosent av stemmene i Akershus. Partiet trenger bare en liten framgang for å få de rundt 3,7 prosentene som trengs for å komme inn på et direktemandat fra Akershus.

Les også:

Førsteplass

Marie Sneve Martinussen er enstemmig nominert som Stortingskandidat for partiet.

– Rødt går til valg på å kaste regjeringa og skape et vendepunkt i kampen mot Forskjells-Norge, for profittfri velferd og en rettferdig miljøpolitikk. Vi har en historisk sjanse til å komme inn på Stortinget direkte fra Akershus, og samtidig sikre et rekordvalg for Rødt i hele landet, sier Marie Sneve Martinussen.

Som noen viktige spørsmål for Akershus som Martinussen trekker fram fra det helhetlige forslaget til statsbudsjett som Rødt har fremmet på Stortinget denne uken:

Marie Sneve Martinussen har vært 1. nestleder i Rødt siden 2012, og spilt en sentral rolle i å fornye og styrke Rødt.

Akershus er den stortingskretsen etter Oslo hvor Rødt har størst sjanse til å ta direktemandat ved stortingsvalget.

Les også:

Listetoppen:

1. plass: Marie Sneve Martinussen (34 år, 1. nestleder i Rødt og samfunnsøkonom. Fra Finnmark, bor i Oslo)

2. plass: Silje Josten Kjosbakken (39 år, Nes, 2. nestleder i Rødt og engasjert i havnearbeidernes kamp via sin blogg bryggesjauerfrue)

3. plass: Stein Stugu (67 år, kommunestyrerepresentant Bærum)

4. plass: Tobias Langås Handeland (22 år, Asker, fylkestingsrepresentant for Rødt i Viken)

5. plass: Silje Bergan (27 år, kommunestyrerepresentant i Aurskog Høland, pleieassistent og student).

Les også: