Lesertall og opplagstall for norske aviser ble presentert sist uke, og for RHAs del er dette veldig hyggelig lesning. Tallene fra Forbruker & Media som presenteres av Mediebedriftenes Landsforening hvert halvår, viser at RHA har en solid økning i antall lesere på nettutgaven (rrha.no).

De nye tallene viser at RHA har over 5 500 lesere digitalt. Det er en økning på 1 100 fra samme tid i fjor, og en økning på 600 det siste halvåret.

- RHA har hatt en jevn og solid økning i lesertallene på nett de siste årene, og da koronaen slo inn over landet, ble interessen for lokale nyheter forsterket, og vi fikk en ekstra fart på økningen i antall lesere, forklarer redaktør Svein Ove Isaksen i RHA.

Opplagsvinner i Viken

Lesertallene viser hvor mage som leser avisen digitalt eller på papir. Opplagstallene dokumenterer hvor mange avisabonnement som er solgt.

Også når det gjelder opplag kan RHA denne gangen vise til en svært respektabel økning. Med et godkjent opplag på 5 711 er RHA suveren opplagsvinner i storfylket Viken, der det er 26 aviser.

- Også når det gjelder antall solgte abonnement digitalt eller komplett, har vi de siste årene hatt en veldig gledelig utvikling. Det siste halvåret har opplaget vårt øket med over fem prosent, og det er suverent best av de 26 avisene som kommer ut i Viken, påpeker en meget godt fornøyd redaktør.

Totalt har nå RHA 12 800 lesere på nett og papir.