RHA deler ut 250 000 kroner til lokalsamfunnet - onsdag går søknadsfristen ut

Av

RHA deler ut 250 000 kroner til allmennyttige tiltak i regi av lokale lag og foreninger i løpet av våren. Det er bare å sette i gang å søke.

DEL

73 lokalaviser i Amedia skal i vår dele ut 25 millioner kroner i støtte til allmennyttige tiltak i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker. RHA deler ut en pott på 250 000 kroner til formål i den nye kommunen. Du kan søke her.

- Avisens mål er å bidra til å skape gode lokalsamfunn. Vi inviterer foreninger og organisasjoner til å søke om støtte til blant annet aktivitets- og fritidstilbud for barn og unge. Og vi vil ha søknader fra hele vår nye kommune, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Svein Ove Isaksen i RHA.

Det har gått bra for Amedias aviser de siste årene, og Amedias konsernsjef Are Stokstad er stolt over at konsernet nå skal dele ut penger til gode formål.

– Det er en hovedoppgave for våre aviser å engasjere leserne og alle som bor i lokalsamfunnet til å delta i samfunnsdebatten, frivillig arbeid og kulturaktiviteter. Nå styrker vi det tette båndet mellom Amedias aviser og lokalsamfunnene de dekker, sier Stokstad.

Les også: Stafett for livet i juni: – Bli med på RHA-laget

- Gode lokalsamfunn

– Våre lokalaviser jobber for å skape gode lokalsamfunn. De speiler og utvikler lokal kultur og identitet. Lokalavisene er en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i sitt dekningsområde, sier Stokstad. At Amedias aviser nå skal fordele støtte til lag og foreninger er en måte vi kan gi noe tilbake til lokalsamfunnet på, som understøtter avisenes oppgave som viktige lokale samfunnsinstitusjoner.

Stokstad forteller at midlene som nå deles ut, har utgangspunkt i det gode resultatet Amedia oppnådde i 2018.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Kjøpet ble finansiert med et lån fra Sparebankstiftelsen DNB. Amedias gode resultater har gitt Amediastiftelsen muligheten til å nedbetale deler av lånet, og som følge av dette har Sparebankstiftelsen DNB stilt 25 millioner kroner til disposisjon for prosjekter for å styrke lokalsamfunnene. Søknader om støtte rettes til avisene som skal fordele midlene og avgjøre hvem som får støtte.

Første gang

Dette er første gangen lokalavisene skal fordele midler til lokale formål. Konsernsjef Are Stokstad mener det ligger til rette for flere runder med tildelinger senere:

– Fortsetter vi å skape gode resultater, vil tildelingen av midler fra våre aviser kunne fortsette, sier han.

Redaktør Isaksen i RHA forteller at det nå settes ned en lokal jury som skal fordele midlene etter søknader.

- Søknadsfristen er 25. mars. Deretter skal en lokal jury, som vi presenterer senere, bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler. Dette er virkelig en hyggelig og takknemlig oppgave som vi gleder oss til, for vi vet at det er mange gode formål å dele ut penger til, sier RHA-redaktøren til slutt.

Du kan søke her.

Les også: RHA fikk 1 000 nye lesere på nett siste halvår

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken