Politioverbetjent Finn Egil Grønli i trafikkorpset i Oslo politidistrikt (Opd) sier de så langt ikke har kunnet avsløre ulovlig fikse, men vil ha området under oppsikt.

– Det er tips til politiet som foreløpig ikke har gitt resultater, sier Grønli.

Kystvakta har derfor fått beskjed om å ha området under oppsikt med tanke på ulovlig fiske i Oslofjorden.

– Ellers har det ikke vært noen konkrete forhold, men sjøtjenesten i politiet har en generell beredskap selv om båtsesongen ikke har startet for fullt ennå, sier Grønli.

Les også: Vil frede hummer i flere områder: – Glad vi ikke fikk en debatt om fredning

Sesongen er i gang

Han viser til at båttyvene derimot har startet sesongen.

Rundt påsketider pågrep politiet i løpet av seks dager, sju personer som forsøkte seg på tyveri fra båthavner i Oslo-området.

– Vi skal derfor ikke være naive og tro at det ikke kan skje i andre havner også selv om sesongen nå er satt litt på vent, sier han.

Ved det ene tilfellet i Oslo var det fire unge gutter i alderen fra 17 til 20 år som hatt stjålet en båt.

– De hevdet at de bare hadde satt seg i båten, og at den bare hadde løsnet og drevet av gårde. Det stemte ikke overens med at motoren var varm, og at strøm- og vindforholdene gikk i motsatt retning, sier Grønli, og legger til at han har stor tro på at vakthold i havnene har en forebyggende virkning,

Les også: Syklist telte 31 trailere på én time: – Uheldig å plassere massedeponi som nabo til en barneskole

Forebygge

– Vi ser jo at vakthold har en forebyggende effekt. Vi er også avhengig av en god dialog med de ulike båthavnene og marinaene. Det er de som vet når det er folk i området som kanskje ikke har noe der å gjøre. Da er det bare å ta kontakt med oss. Bedre å tipse oss en gang for mye enn en gang for lite, sier han.

Han har også en generell oppfordring til båtfolket om å overholde rådene om å holde avstand, og ikke dra for langt fra land.

– Det er jo også greit å sjekke båt og utstyr for å se at det er i orden før man legger ut på tur, sier han, og minner om at den som fører båten må være edru.

Les også: Politiet med advarsel til de som bryter karanteneplikten: – Standardbot er på 20 000 kroner