Formannskapet i Hurum behandlet tirsdag oppsigelsessaken med NAF, som hadde avtale om drift av Rødtangen camping fram til 1. januar i år. Problemet for Hurum er at det ved kontraktsinngåelse med NAF ble bestemt at kommunen skal kjøpe ut bygninger og anlegg som er satt opp av NAF til takst.

Følg RHA på Facebook.

Gode referanser

Etter forhandlinger med NAF ble man enige om å kjøpe byggene til en kostnad på 3,7 millioner kroner. I tillegg foreslår rådmannen at de oppgrader og hever standarden på området med 1,3 millioner kroner.
Det er Hurum Eiendomsselskap som står som eier av campingplassen, og like før jul ble det lyst ut ny driftskonsesjon.

– Det har kommet inn to tilbud, og vi har gitt en tildeling med noen forbehold til en av tilbyderne. De har fått gode referanser fra Bærum kommune, og er blant annet veldig gode på friluftsliv og spesielt rettet mot barn. De har også et konsept med svømmeopplæring, aktivitetstelt og mye annet spennende, sier daglig leder Guri Fuglesang i Hurum Eiendomsselskap KF.

Leie ut eller selge

Ifølge henne kommer kommunen til å hente inn nok leieinntekter til å kunne betjene lånet på fem millioner som brukes til kjøp og oppgradering.

– Jeg er glad vi leier ut og ikke selger. For dette var i begynnelsen en veldig god campingplass, men de siste årene har den vært veldig stemoderlig behandlet av NAF, sier Bjørn Tore Hansen (H).
Harald Wærpen (Ap) mener kommunen likevel bør selge.

– Skal man få tatt ut potensialet, så kan vi ikke surre med en leiekontrakt på 10 år. Vi burde kanskje solgt, men det er vel å banne i kirken, sier Wærpen.
Mens avtalen med NAF ga lite i leieinntekter, legger kommunen nå opp til en trinnvis økning.

– Vi har tro på konseptet deres, og er sikre på at det vil gjøre Rødtangen camping bedre. Vi får også bedre servicetilbud, bedre dusjforhold og ikke minst aktivitetstilbud. I tillegg så kan kontrakten forlenges, sier Fuglesang.