Vi har lagt en solfylt helg bak oss, og i morgentimene mandag er det for det meste grått og hvitt på himmelen over Hurumhalvøya.

– Det er en del skyer og sånt nå, og skydekket vil nok holde det meste av dagen, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan til RHA mandag morgen.

Les også: Advarer mot denne strøm-blemma: – Kan få helt ekstreme regninger

Han legger til at vi dessuten har regn i vente fra omtrent midt på dagen, som vil kunne vare til utover kvelden.

– Det blir ikke store mengder, men litt regn vil det bli. Sent i kveld vil det nok sprekke opp igjen, men man rekker nok ikke å se sola ordentlig i dag, opplyser han.

Les også: SE VIDEO: Fungerer Skravlekoppen? Slik gikk det da RHA testet den ut

Vestlandet tar støyten

Til gjengjeld ser tirsdagen nokså lovende ut, ifølge Granan.

– Da blir det vestavind, så Vestlandet tar unna det som er av nedbør, og det gir sol og fine forhold her på Østlandet, forklarer han, og legger til:

– Det er tirsdagen som peker seg ut denne uka, med sol og pent vær.

Temperaturen vil ligge på rundt 10–11 grader på dagtid.

– Det blir så klart noe lavere på natten når det er klarvær, skjønt ikke så mye.

Natt til onsdag antas temperaturen å synke til omtrent to plussgrader. Det nærmer seg altså nattefrost, men vi slipper unna en liten stund til, tror meteorologen.

– Det blir nok ikke noe nattefrost i Asker nå, selv om det nærmer seg.

– Mer ustabilt

Fra onsdag og utover kommer sønnavinden tilbake.

– Det betyr at det er mer ustabilt vær i vente resten av uka, og flere perioder med nedbør. Det vil være regn som gjelder, opplyser Granan.

Skal vi tro meteorologenes nettjeneste yr.no, er det foreløpig fredag det er ventet mest nedbør, med opptil 12 millimeter varslet. Men også torsdag, lørdag og søndag skal det regne, ifølge oversikten på yr.

– Temperaturene skjer det ikke så mye med, det er kanskje 10–11 grader på dagtid som vil være det som gjelder resten av uka.

Så om du har krysset fingrene for fine høstdager, er det tirsdag du får ønsket ditt oppfylt, mens resten av uka blir gråere.

– Ellers i uka får vi en mer østlig værtype, med milde temperaturer og fuktig luft, sier meteorologen.

Ingen fare

Forrige uke sendte meteorologene ut farevarsel om kraftige vindkast. Det ser det foreløpig ut til at vi slipper denne uka.

– Det er ikke noe som tilsier det foreløpig. Det eneste nærmeste farevarselet er i fjellet, men det er såpass langt unna Røyken og Hurum, sier Granan.