Gå til sidens hovedinnhold

Fikk familie ut av lei knipe

Artikkelen er over 6 år gammel

En familie med nybygget hus på Liverud-feltet i Midtbygda fikk brukstillatelse etter at det ble kalt inn til ekstraordinært møte i Bygningsrådet.

I en pressemelding fra Røyken FrP skriver paritet at det etter pådriv fra dem ble kalt inn til et ekstraordinært møte i bygningsrådet rett før jul for å bistå familien Bjørnstad som var kommet i en lei knipe.

Fikk tillatelse

Familien kjøpte for en stund tilbake tomt på Liverudfeltet på Katrineåsen, og fikk tillatelse til å bygge huset de så lenge hadde ønsket seg.
– Da huset sto klart og de ønsket å flytte inn dukket problemene opp. Familien fikk ikke bruksrett på sin eiendom, grunnet uenigheter mellom Røyken kommune og utbygger på feltet. Dette til tross for at huset var lovlig bygget, etter normal saksgang, sier leder Rikard Knutsen i Røyken Frp.

Søkte politisk hjelp

Hege Bjørnstad søkte hjelp hos Røyken FrPs medlem i Bygningsrådet, Thor Erik Kolsrud.
– At kommunen har en uoverensstemmelse med utbygger, skal ikke ramme en uskyldig tredjepart. Dette måtte i så fall blitt lagt til grunn før det ble gitt tillatelse til å bygge, sier en litt frustrert Kolsrud i pressemeldingen.

" Da huset sto klart og de ønsket å flytte inn dukket problemene opp.
Rikard Knudsen
leder i Røyken Fremskrittsparti (Frp)
Med godt pådriv fra Røyken FrP ble det kalt inn til et ekstraordinært bygningsrådsmøte der det ble gitt dispensasjon, og bruksrett på eiendommen til familien.
– Jeg registrerer at saksgangen har på punkter vært svært uryddig ovenfor familien Bjørnstad, og dette vil vi ta tak i på nyåret. Vi i FrP er ombudsmenn, og er til for folk flest. Vi er svært takknemlige for at familien tok kontakt. Det er derfor vi er her, sier leder i Røyken FrP, Rikard Knutsen.
Når Røyken FrP besøkte familien på formiddagen julaften, var stemningen på topp i huset, og ribba klar i ovnen.
– Vi er svært takknemlige, og setter stor pris på at vi har fått god hjelp fra Røyken FrP. Kolsrud har gjort en svært god jobb for oss i bygningsrådet, sier en glad Hege Bjørnstad.

Kommentarer til denne saken