Per Sletaune om bråket i Pensjonistpartiet: - Min versjon er sannheten

SAMARBEID: Per Sletaune (t.v.) sier han har meldt seg raskt inn i partiet, og at han kunne inngå et samarbeid med posisjonspartiene.

SAMARBEID: Per Sletaune (t.v.) sier han har meldt seg raskt inn i partiet, og at han kunne inngå et samarbeid med posisjonspartiene. Foto:

Per Sletaune svarer tilbake mot kritikken fra partifellene John Arntsen og Frode Lerstein. - Utmeldingen ble aldri effektuert, sier Sletaune.

DEL

Per Sletaune ble valgt inn som Pensjonistpartiets eneste kommunestyrerepresentant i Asker under høstens kommunevalg. Men partifelle John Arntsen og tidligere medlem, Frode Lerstein, mener Sletaune meldte seg ut før valget og at han aldri meldte seg inn igjen.

- Jeg var oppe i en familiesituasjon med dødsfall i nær familie, og det ble vanskelig å kombinere negative diskusjoner som foregikk samtidig internt i partiet, forteller Sletaune.

Han sier til RHA at han valgte å prioritere familiesituasjonen, og at det var årsaken til at han sendte den omtalte e-posten 2. juni hvor han skriver at melder seg ut av partiet med umiddelbar virkning.

- Jeg sa det både til styret og styreleder på den tiden. Både jeg og styreleder hadde en lang samtale hvor vi ble enige om at jeg skulle ta en pause, men at jeg skulle komme tilbake i august for å være med i valgkampen. Dette er både Lerstein og Arntsen godt kjent med, sier Sletaune.

Muntlige samtaler

- Hvorfor har du da ikke sendt inn en skriftlig innmeldelse til partiet etter at det ble klart at du ville fortsette likevel?

- Jeg har sendt inn innmelding for lenge siden. Det ble gjort like etter at jeg sendte e-posten. Dette er det orientert om på et styremøte hvor Arntsen selv var til stede, understreker Sletaune.

RHA spurte først om å få en kopi av innmeldingen, men Sletaune og styret har sagt at dette er intern informasjon de ikke vil utlevere til andre enn styremedlemmer. Sletaune har fått sitatsjekk og ønsker etter telefonsamtalen å presisere at han aldri sendte noen innmelding.

- Her er det slik at utmeldingen aldri ble effektuert. Jeg ble "snakket inn igjen - før utmeldelsen var et faktum", skriver Sletaune i en kommentar til artikkelteksten.

- Hvorfor svarte du at du hadde sendt en innmeldelse for lenge siden?

- Det var i bestefall uklart svar fra meg. Det ble aldri sendt noen reverseringsmelding, for i samtalen med daværende styreleder så ble vi enige om at mitt forsøk på utmelding ble omsatt i en avtale om å ta en pause, altså ingen utmelding, sier Sletaune.

Intern krangel i Pensjonistpartiet. Arntsen: – Sletaune gikk bak ryggen på styret

Sprer rykter

Det ble valgt nytt styre i pensjonistpartiet i januar med Halvard Berg som ny leder. Vi har spurt Berg om det er gjort et styrevedtak om å gå i samtaler med Høyre.

- Det er slik at styreleder hadde flere diskusjoner med styremedlemmer om dette, uten at noe er protokollført. Vedtaket er, som John Arntsen vet, også nevnt i protokoll fra ekstraordinært årsmøte 23. september i fjor, og i informasjonsbrevet 3 for tredje kvartal 2019 til medlemmene, svarer Berg i en sms.

Han skriver videre at styremedlemmene er innforstått og enige i, og peker videre på at partiet vil ha en større fordel av å være i posisjon enn å sitte alene i kommunestyret.

- Vi synes derfor at det bare er ødeleggende for partiet dersom Arntsen og andre forsøker å spre rykter om saker som senere har vært diskutert og avklart innen partiets styre, sier Berg.

– Hvis dere sitter på informasjon og dokumenter som kan avklare det hele, hvorfor vil dere likevel ikke gi dem ut?

- Vi synes dette er en sak som har vært avklart og ryddet opp i for lenge siden. Jeg er ikke sikker på hvor mange dette har så stor betydning for. Vi skulle gjerne vært et parti for mange i stedet for å røske opp i slike saker som det er ryddet opp i, sier Sletaune.

Artikkeltags