Denne tegningen ble for mye for Facebook

KASTET UT: Billedkunstner Thomas Knarvik ble tidligere denne uken kastet ut fra Facebook for tredje gang.

KASTET UT: Billedkunstner Thomas Knarvik ble tidligere denne uken kastet ut fra Facebook for tredje gang. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- Tegningen er fullstendig uskyldig, sier mannen som er blitt kastet ut av Facebook for tredje gang.

DEL

(Drammens Tidende) Tidligere denne uken publiserte billedkunstner Thomas Knarvik en tegning av samfunnsdebattantene Tony Burner fra Drammen og Kari Jaquesson på sin Facebook-profil.

Etter kort tid ble han kastet ut av sosiale medier-giganten.

- Uskyldige tegning

Bildene hadde bakgrunn i et innlegget fra Burner i Aftenposten. Her kalte han Mahmoud Farahmand i LIM (Likestilling, Integritet, Mangfold) for sekulær fanatiker.

Jaquesson er med i tegningen sammen med Burner fordi hun, ifølge Knarvik, har uttalt seg «konspiratorisk» om jødene. Dagbladet har også tidligere omtalt ett av utspillene til Jaquesson.

Dette er tredje gang Knarvik blir kastet ut av Facebook etter å ha publisert satiriske tegninger.

 - Tegningen er fullstendig uskyldig, Tony Burner er jo bare gjort søt. Kritikken han kommer med mot Mahmoud Farahmand i LIM (Likestilling, Integritet, Mangfold) er urimelig. Når jeg blir kastet ut for denne tegningen kan man jo bli kastet ut for alt, sier Knarvik til Nettavisen.

Facebook: - Mange kan bli støtt

- Jeg er også skeptisk til prosessen Facebook fører ved utkastelser. Man får ikke noe kontakt med dem, det er som å stå bak en stor grå vegg og ingen får vite noe om prosessen. Plutselig blir du bare «dømt». Dette minner om diktaturiske krefter.

Knarvik skrev også følgende tekst til tegningen av Burner og Jaquesson:

«Tony Burner forsøker i Aftenposten å avsløre sekulære fanatikere når de gir seg ut for å være «liberale sekulære». Og denne gangen har djevelen tatt bolig i LIMs Mahmoud Farahmand. Og dette ser den skarpe Burner med falkeblikket sitt, og vil vi andre skal korse oss mot denne "farlige utviklingen". I mellomtiden er Kari Jaquesson i full gang med å løse "jødeproblemet", en gang for alle. - To be continued...»

Tony Burner ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen. Kari Jaquesson skriver i en SMS at hun ikke kjenner til utestengningen.

Facebook ønsker ikke å la seg intervjue om utkastelsen. Gjennom selskapet Spotlight PR i Sverige sender de en standardmail til Nettavisen.

«Mennesker bruker Facebook til å dele sine erfaringer og ta opp spørsmål som er viktige for dem. Det betyr at man kan støte personer som ikke har samme syn, noe vi også tror bidrar til viktige diskusjoner på vanskelige tema. For å bidra til å skape balanse mellom behovene, sikkerheten og interessen i et globalt digitalt samfunn, må vi av og til fjerne innhold og begrense hvem som kan se det.», skriver Alice Käck i PR-selskapet til Nettavisen.

Seksuelt innhold

Knarvik har tidligere blitt kastet ut av Facebook etter å ha publisert tegninger av grov seksuell karakter med den svenske politikeren Ali Esbati og den svenske journalisten Henrik Arnstad. 

Han publiserte også tegninger med grovt seksuelt innhold med forfatteren og Morgenbladet-journalisten Simen Sætre.

Billedkunstneren har også skapt reaksjoner ved å publisere tegninger av toppolitiker Trond Giske og hans Samboer Haddy Njie, som blant annet viser at Giske holder deres nyfødte baby, karikert som en ape.

- Ville ta rasistene

- Hvorfor fortsetter du med provoserende tegninger når du gang på gang blir kastet ut av Facebook?

- Jeg skjønner at jeg ble kastet ut for tegningene med Ali Esbati og Henrik Arnstad, og for tegningen med Simen Sætre som har sex med en imam i håp om å bli prins. Men den siste tegningen var jo bare uskyldig, sier Knarvik.

- Tegnigen med Haddy Njie og Trond Giske er misforstått. Mange tror jeg var ute etter å ta dem. Poenget var å ta rasistene, ikke dem, avslutter han.

Artikkeltags