Gå til sidens hovedinnhold

Politiet advarer mot ny type svindel: – Det er helt hinsides

Artikkelen er over 1 år gammel
(Drammens Tidende)

DRAMMEN: I løpet av det siste døgnet har Sørøst politidistrikt mottatt fire henvendelser fra personer som skal ha blitt utsatt for det politiet omtaler som et «absurd svindelforsøk».

Svindlerne har kontaktet folk med polsk bakgrunn via telefon, og sier de ringer fra politiet. I alle tilfellene har en kvinne ringt fra skjult nummer og bedt folk om å ta ut store pengebeløp og legge på utsiden av døra.

– Kvinnen sier politiet har stoppet en kriminell bande som var på vei hjem til dem. De får så beskjed om å ta ut opp mot 30.000 kroner i kontanter og legge på utsiden av døra som betaling for jobben, sier politiets operasjonsleder Trond Egil Groth.

Han har aldri hørt om en lignende måte å prøve og loppe folk for penger på.

– Dette er veldig spesielt, og helt nytt for oss. Det er en helt hinsides framgangsmåte sammenlignet med hvordan politiet egentlig jobber.

Ingen av de fire som har blitt kontaktet gikk på svindelforsøket, men ringte i stedet til politiet for å varsle. Tre av tilfellene var i Drammen, ett av dem i Slemmestad.

Politet prøver nå å avdekke hvem som står bak.

– Vi jobber opp mot det skjulte nummeret det er ringt fra, samtidig som vi prøver å innhente mer informasjon fra dem som har mottatt telefonen. Vi er i startfasen ennå, sier han.

Nå ønsker Groth å advare andre:

– Vær skeptisk. Politiet jobber overhodet ikke på denne måten, sier han.

Les også

Hun har skapt klagestorm fra strømkunder: – Det er juks

Les også

Advarer om Netflix-svindel

Les også

To menn svindlet til seg penger fra Sande-bedrift