Gå til sidens hovedinnhold

Mann siktet for kroppsskade etter knivdrama i Slemmestad

Artikkelen er over 3 år gammel

En mor og hennes tenåringssønn ble tirsdag ettermiddag knivstukket i Slemmestad i Røyken kommune. Torsdag ettermiddag ble en mann i 20-årene varetektsfengslet i fire uker for kroppskade.

(Drammens Tidende)

SLEMMESTAD: – Grunnlaget er bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Tone Temtemoen til Drammens Tidende.

Hun sier at mye gjenstår i etterforskningen, og at politiet ennå ikke har avhørt den siktede. Derfor har politiet også begjært brev og besøksforbud av den siktede.

– Vi er tidlig i etterforskningen. Det gjenstår flere etterforskningstekniske vurderinger, samt at det er taktisk; vi skal få avhørt vitner. Det gjenstår også å få avhørt siktede, noe som kan la vente på seg, på bakgrunn av den siktedes helsesituasjon.

– Vi ønsker i utgangspunktet å være tilbakeholdne. Bakgrunnen er faren for bevisforspillelse og at den siktede skal få lov til å forklare seg, sier Temtemoen.

Hun forteller også om viktigheten av at det den siktede forklarer skal kunne ettergås.

Hans forsvarer Andrea Wisløff ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor DT.

Hun forklarer at hun ikke har hatt mulighet til å snakke med klienten sin enda, grunnet hans helsetilstand.

LES OGSÅ: Mor og sønn knivstukket – gjerningsmannen pågrepet

Fant kniv

Politiet fant onsdag en kniv i et skogholt mellom Gamle Skolevei og Slemmestadveien, kort avstand fra der den siktede ble pågrepet.

– Politiet fant en kniv i området, bekrefter Temtemoen - men politiet vil ikke si om de tror kniven ble brukt i angrepet.

– Det kan jeg ikke uttale meg om, det kjenner jeg ikke til, på nåværende tidspunkt, sier politiadvokaten.

Det ble foretatt hundesøk i området tirsdag kveld og onsdag, som ledet politiet til gjerningsmannens rute etter angrepet, og dermed også til kniven i skogholtet.

Bildeserie

Her finner politiet kniven

LES OGSÅ: Her finner politiet kniven fra dramaet i Slemmestad

Politiet pågrep gjerningsmannen etter helikoptersøk i etterkant av knivstikkingene.

– Hvordan var tilstanden hans da han ble funnet?

– Den siktede hadde en oppførsel som gjorde at politiet måtte bruke midler for å roe ham ned, sier Temtemoen, men hun kan ikke si mer om situasjonen.

– Men det tyder jo på at oppførselen hans har vært utagerende, det gjør det.

Den ene av de to skadde er sønn av kvinnen som ble stukket,og er en gutt i slutten av tenårene.

Han ble fraktet til legevakta i Drammen, mens moren, en kvinne i 50-årene, ble fløyet til Oslo universitetssykehus med knivstikk i ryggen. Dette i etterkant av at hun selv tok kontakt med politiet.

Den siktede skal ha oppsøkt de to da de var hjemme i sin bolig i Fjellveien i Slemmestad, og ifølge politiet skjedde knivstikkingen både inne i og utenfor huset.

Den siktede fikk selv knivskader, men tilstanden hans er stabil.

Sønnen ute av sykehuset

Det samme gjelder sakens to fornærmede. Foreløpig vil ikke politiet gå ut med detaljer om omstendigheter, motiv og hendelsesforløp i knivdramaet.

Politiet oppgir at den siktede mannen ikke er i slekt med de to fornærmede.

– Nei, han er ikke i slekt med noen av dem. Motivet for angrepet vet vi ikke noe om. Vi vet heller ikke om han hadde et forhold til noen i familien som han angrep, sier politiadvokaten.

– Hvilke skader har den siktede?

– Han har noen skader som forsåvidt kan være forenelig med stikkskader, men det må man få mer dokumentasjon på, sier Temtemoen.

Hun bekrefter at den skadde sønnen er ute av sykehus, etter også å ha pådratt seg stikkskader.

– Han ivaretas av et kriseteam. Familien kan ikke bo på hjemmeadressen akkurat nå, i og med at det er klassifisert som et åsted. Politiet vil vurdere dette løpende. Tilstrekkelige undersøkelser er viktig før noen kan dra tilbake dit.


LES OGSÅ: Fikk hjelp av naboen etter knivstikkingen