Bevæpner seg etter ambulanse-kapring i Oslo

DEL

DT: Like før klokka 14.00 ankom flere politipatruljer Drammen stasjon og bevæpnet seg. De skal være bevæpnet flere steder i distriktet.

Politiet skal også ha sperret den ene kjørebanen på E18 retning Drammen mellom Asker og Liertoppen. Dette medfører noe kø.

Også på Slemmestadveien mot Spikkestad er det full stans. Ifølge Drammens Tidendes reporter sjekker de samtlige biler som kjører forbi.

Ifølge operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Trond Egil Groth, er det et sikkerhetstiltak i forbindelse med en hendelse i Oslo tidligere i dag.

Det var klokka 13.02 tirsdag politiet i Oslo skrev på Twitter at de hadde tatt kontroll på en ambulanse som hadde blitt stjålet av en bevæpnet mann. Det ble avfyrt skudd for å stanse gjerningsmannen.

Dette har skjedd:

En ambulanse ble kapret av en bevæpnet mann i Oslo i ettermiddag. Ifølge Aftenposten skal mannen ha vært skallet og iført militærgrønn bukse og kamuflasjejakke.

Ambulansen som ble kapret ble beskutt av politiet for å få stanset den. Gjerningsmannen skal ikke være kritisk skadd.

Politiet jakter ytterligere en person etter hendelsen. Oslo-politiet søker etter en navngitt person i midten av 20-åra med følgende beskrivelse: lys i huden, 165 centimeter høy, litt krøllete, brunt hår og er iført sort jakke. Kvinnen skal se ruset ut, ifølge politiet.

Til NTB forteller Oslo-politiet at de ikke kan utelukke at kvinnen som er involvert i ambulansekapringen kan være farlig.

Ambulansen som ble kapret skal ha kjørt på en kvinne med barnevogn. Et tvillingpar på sju måneder skal være påkjørt. Én er lettere skadd, mens tilstanden er uavklart for det andre barnet, opplyser medievakt ved Oslo Universitetssykehus, Anders Bayer, til NTB.

Klokka 15.15 opplyser Oslo-politiet at ingen av de påkjørte skal være alvorlig skadd.

Sykehuset opplyser at en annen ambulanse også er involvert i hendelsen. Totalt er fem ambulanseansatte involvert. Ingen av dem er fysisk skadd.

Ingen opplysninger om terror

I 15-tida forteller politiet at de er tidlig i etterforskningen, og at de jobber med avhør av vitner, sikring av videoer og andre tekniske spor.

– Vi har foreløpig ingen opplysninger om at hendelsen er terrorrelatert, men vi etterforsker bredt og med stor styrke, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Saken oppdateres.

Foto:

Artikkeltags