Oslomann i 20-åra mistet førerkortet på stedet: – Bra han ble tatt

DEL

(Drammens Tidende) HURUM: Lørdag formiddag avholdt politiet en promillekontroll i Hurum. Tolv førere ble kontrollert, kun én av disse kjørte med promille over lovlig verdi (0,2).

Mannen som er i 20-åra og fra Oslo, fikk førerkortet beslaglagt etter å ha blåst rødt i kontrollen. Operasjonsleder Anne Meyer i Sør-Øst politidistrikt forteller at hun ikke har oversikt over hvor mye mannen var over grensa.

De elleve andre fikk kjøre videre.

– Det er bra. Vi skulle helst ha sluppet han siste som ble tatt. Men det er bra han ble tatt og ikke kjørte videre, sier Meyer.

Hun forteller at alle som blåser rødt i en promillekontroll får førerkortet sitt beslaglagt. Når det gjelder kjøring i ruspåvirket tilstand, altså av for eksempel narkotiske stoffer, er det en jurist som avgjør om man får førerkortet beslaglagt.

– I de sakene der det er mistanke om rus er det juristen som vurderer om førerkortet skal beslaglegges når personen blir stanset i kontrollen, eller om man skal avvente til prøveresultatene har kommet. Disse får vi ikke svar på før etter tre-fire uker. Ved promillekontroll får man alltid førerkortet beslaglagt.

Artikkeltags