Gå til sidens hovedinnhold

Planlegger 140 boliger med næringslokaler på grunnplan med Teglen som nabo

Artikkelen er over 2 år gammel

REAS planlegger et stort bolig- og næringsprosjekt i Spikkestad sentrum, vegg i vegg med det nye kirkebygget. – For vår del kunne vi startet bygging nå, men mer realistisk er tidligst neste høst, sier Ola Mæhlum i REAS.

For abonnenter

Røyken Eiendomsutvikling (REAS) har lansert planer om utbygging av tomta de eier med Teglen kirke- og kultursenter og Elopak som to av de nærmeste naboene.

Etter at veien ble lagt om har området ligget brakk, men unntak av byggeperioden for Teglen. Da ble området «invadert» av en brakkrigg tilhørende entreprenøren.

– Vi mener dette arealet er et av Spikkestads beste tomter. Det ligger veldig sentralt med tanke på skole, butikker og jernbane, sier Ola Mæhlum i REAS.

Han er optimistisk med tanke på byggestart om et drøyt år.

 

Samarbeid

– Jeg er optimist og håper vi kan være klar til byggestart høsten 2020, men alt avhenger av om det er funnet en løsning på vann- og avløpskapasiteten i området. Det er også andre hensyn å ta i en slik prosess, sier Mæhlum, og legger til at om det var opp til REAS alene så ville byggestart bli til neste høst.

Planene for de om lag 140 boligene og 500 kvadratmeter med næringsareal skal gjøres i samarbeid med Conceptor.

– Vi har fått til et konstruktivt samarbeid med Conceptor. vi kom i dialog med dem i forbindelse med utbygging i Sætre, og jeg synes de har en fin tilnærming til vårt prosjekt, sier Mæhlum, og forklarer samarbeidet med at REAS i hovedsak driver med formålsbygg, og derfor trenger ekspertise fra andre når det er snakk om bolig- og næringsbygg.

Les også: Fortsatt håp for Vidar og Sasinan om å få kjøpe Søndre Mortensrud gård

To trinn

Ifølge skisse til prosjektet er det foreløpig tenkt utviklet i flere trinn. Bygningene er tenkt plassert som en ramme med et stort gårdsrom i midten. På tegningene er det skissert i hovedsak fire etasjes blokker.

– For oss er det viktig å holde oss innenfor de rammer som er gitt i områdeplan for stedet, sier Mæhlum.

Som følge av praktiske hensyn til blant annet en større vannledning over området er det naturlig at det startes med å utvikle delen av bebyggelsen i sør.

Dette er også planen med tanke på videre finansiering av prosjektet i sin helhet, hvor første byggetrinn kan finansiere resten av prosjektet.

Det er også mulig at byggetrinn 2 i prosjektet kan bli ytterligere oppdelt.

Les også: Sa nei til snødeponi - stiller strenge miljøkrav

Bolig og næring

I prosjektet skisseres det 140 boliger og 590 kvadratmeter næringsareal med et totalt boligareal på om lag 13 300 kvadratmeter. Tomtearealet er i underkant av 10 mål.

– Om kommunen vil, er det også areal i denne planen til å romme det planlagte innbyggertorget på Spikkestad hos oss. Per i dag er det tenkt plassert i Teglen, men vi håper at kommunen velger vår løsning som vil gi mer plass til alle tjenester som skal inn i der, sier Mæhlum.

Les også: Grønn Industri i Vekstveien slår seg opp på hageutstyr med ny gul og blå eier

Andre prosjekter

REAS har flere ganger samarbeidet med andre utbyggere om boligprosjekter.

I Slemmestad var det et samarbeid med Kruse & Smith, i Åros er det utbyggingsplaner for Kirkeberget med 60 eneboligtomter i samarbeid med Naturbetong.

– Vi ser også på en mulig fusjon med Hurum Tomteselskap som blant annet disponerer et 600 mål stort areal på Storsand som det er verdt å se på, sier Mæhlum.

Dessuten jobbes det med å etablere Asker Eiendomsutvikling som blir arvtakerne til Røyken Eiendomsutvikling.

– Det er mange oppgaver som skal løses, og spesielt etablering av et selskap for hele den nye storkommunen er et spennende prosjekt, sier Mæhlum.

Kommentarer til denne saken