Gå til sidens hovedinnhold

Parkering Filtvet – teori og praksis

Artikkelen er over 1 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Planutvalget for Hurum hadde møte forleden om å gi dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan som offentlig trafikkområde for Filtvet brygge til fordel for utleie av deler av bryggeområdet for oppsetting av telt for servering av pølser og øl, samt utsetting av flytebrygge trolig for å lette atkomsten fra lave båter som skjærgårdsjeeper og gummibygde ribber.

Parkeringskaos ved Filtvet brygge

Det er en kjent sak at parkeringsforholdene i det gamle sentrum av Filtvet har vært kaotiske i årevis, i hovedsak på grunn av tilstrømmende gjester til et populært spisested ved Filtvet fyr. RHA har hatt flere glimrende reportasjer i årenes løp.

Under behandlingen av dispensasjonssøknaden trodde høyrerepresentanten Heidi Sorknes at publikum nå ikke lenger vil belaste Nordstrandveien og bryggeområdet med vill parkering, men lydig hensette sine kjøretøyer på den nye, flotte plassen innenfor Filtvet helsetun.

Forskjell på teori og praksis

En runde med kamera kan dokumentere at det er stor forskjell på høyrerepresentantens teori og bilførernes praksis.

Når beboerne i Nordstrandveien i mer enn ti år har kjent parkeringskaoset på kroppen, er det forstemmende å høre representanten Sorknes tro noe som overhodet ikke stemmer, en usaklige tro som til slutt fikk avgjørende betydning for et vedtak 5–4 for å dispensere fra reguleringsplanen – for med pessimisme bygd på erfaring er det grunn til å tro at det blir en ytterligere forverring av de trafikale forhold i den smale veien nede ved sjøen.

Sorknes (H) om Villa Malla-søknad: - Dette er et minefelt å gå inn i

Naboer til Villa Malla er skuffet: - Vi skal se på om det er gjort saksbehandlingsfeil

Kommentarer til denne saken