Vi er midt inne i en verdensomspennende krise. Da er det viktig med gode ledere. Det er i slike tider man ser hva ledere er laget av. I vårt eget land og i vår egen kommune har vi heldigvis ledere som står støtt og som gir oss trygghet.

Det er nemlig en svært vanskelig tid vi er inne i, og vi har vært flinke til å klappe for dem som er i frontlinjen i krigen mot det ukjente viruset som kalles Covid 19. Helsepersonell over hele landet hedres – det samme gjør folk i andre bransjer som holder hjulene i gang – det være seg renholdere, betjening i dagligvarebutikker, bussjåfører og de som jobber i nødetaten våre. For å nevne noen.

Men sannelig er det ikke på tide å sende en blomst til de som sitter med ansvaret for det hele. Og da sikter vi først og fremst til de lokale forhold i Asker kommune.

Helt siden det første tilfellet av koronasmitte ble oppdaget i Norge, har ledelsen i Asker kommune vært rede. Under det siste kommunestyremøtet i kommunestyresalen i Asker rådhus så langt – det var den 3. mars – redegjorde kommuneoverlegen allerede for hvilken utfordrende situasjon vi var havnet i. Dette til tross for at de aller fleste av oss på langt nær hadde tatt innover oss alvoret i situasjonen. Derfra og fram til i dag har informasjonsflyten fra Asker kommune vært svært bra. Det fikk vi blant annet en bekreftelse på da formannskapet hadde sitt første heldigitale møte sist torsdag. Her skrøt samtlige politikere av kommunens håndtering av krisesituasjonen – både når det gjelder kommunal beredskap og informasjon.

Det ble tidlig satt krisestab i kommunen. De som sitter her – med ordfører Lene Conradi og kommunedirektør Lars Bjerke i spissen – snakkes nok daglig, men de møtes tre ganger per uke for å følge opp den tøffe tiden.

I Asker er det relativt mange smittetilfeller, men kommunen har håndtert situasjonen på en forbilledlig måte og – som en av formannskapsmedlemmene sa det – Asker står fram som et forbilde for mange andre kommuner når det gjelder å håndtere koronakrisen.

Det er slett ikke over, selv om vi begynner å se noen positive tendenser i de daglige rapporteringene. Men når vi nå går inn i en svært uvanlig påskehøytid, er det absolutt på sin plass å sende en blomst til ledelsen og de ansatte i Asker kommune, og ønske en riktig god påske!

Les flere lederartikler her