"På tide å ta et skippertak"

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDER:  Trailere og vogntog kjører seg stadig fast i Follestadveien. Rett før jul skjedde det igjen, og denne gangen sto det store, utenlandske vogntoget fast i broen som går fra Hurumveien og inn på Follestadveien. Disse uhellene eller ulykkene skaper mye trøbbel for lokaltrafikken i området. De fastboende i området må kjøre omveier for å komme seg hjem til egen adresse. Hendelsene rammer ganske mange mennesker i lokalsamfunnet

De store bilene som på den ene eller andre måten først manøvrerer seg ned på Hurumveien for så å kjøre Follestadveien i et forsøk på å komme seg til Røyken næringspark på Follestad, er selvsagt på ville veier. De skal benytte avkjøringen fra E134 (Rv23) ved Elgskauåstunnelen. Det er en enkel og praktisk ankomst til industriområdet, og man kan selvsagt lure på hva yrkessjåførene som gjør denne feilen egentlig tenker på.

Men Follestadveien er et navn som klinger i mange gamle GPS-er – særlig når de leter etter en vei med dette navnet og skal til en eller annen mottaker på et industriområdet – med stor last. Det skaper store problemer, utgjør en sikkerhetsrisiko i lokalsamfunnet og problemet burde ha vært håndtert og løst for lenge siden.

Det er riktignok satt i verk en del tiltak opp gjennom årene for å bøte på problemet. Senest i mai i fjor sørget blant andre Statens vegvesen for at det ble skiltet bedre. Ifølge rådmannen i Røyken – som har snakket med veidirektøren om saken – er forholdene blitt noe bedre. I tillegg opplyste han til formannskapet rett før julefeiringen at både kommunen og veivesenet er klar over problemet – og vil følge det tett videre.

Men dette er tydeligvis ikke nok. Ulykken som skjedde på broa rett før jul var ganske alvorlig. Vogntoget forårsaket store skader og det tok mange timer å få vogntoget løs fra broa.

Det er rett og slett på tide at de ansvarlige – det vil si veivesenet og kommunen gjennom VIVA IKS – tar i et skippertak for å løse saken. Dra på befaring, ta med de dyktigste folkene i fagetaten og finn gode tiltak som hindrer flere ulykker på kort sikt, og finn løsninger som kan virke på lengre sikt à la veinavnendringer og så videre.

Nå har de som bor i området levd med dette problemet lenge nok.

Les flere lederartikler her

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken