"Hyttebok frå helvete"

Boken er omtalt som den morsomste som Are Kalvø har skrevet. Han tar med seg sin samboer, omtalt som Dokumentasjonsansvarlig med særlig ansvar for å være positiv, på turer i fjellet. Kalvø er vokst opp i naturskjønne omgivelser på Vestlandet, men har aldri vært noe turmenneske. Boken omtaler hans forsøk på å bli frelst i så måte.

Vi tas med på forberedelsene og innkjøp av turutstyr før vi blir med på flere kjente turer i fjell-Norge, en reise som starter i baren i toppetasjen på Oslo Plaza. Vi skal ikke røpe hvordan det går med Kalvø, men alle som har vært i fjellet bør lese denne boken. For dere som ikke har vært så mye i fjellet, gått toppturer og rykket armene i været, er dette en fin anledning til å lese seg litt opp, høste av Kalvøs erfaringer. Nyttige erfaringer godt krydret med sarkasme og intelligent humor.

Kagge Forlag 2018

"Helvete"

Og vil du ha mer humor som balanserer på grenser, kan du pakke ned "Helvete" av Erlend Loe i bagen. Boken er en kjærlighetshistorie om nyskilte Rakel som en dag bestemmer seg for å gå løs på en hageflekk. Hun finner en lem som hun åpner. Trappen ned viser seg å være veien til Helvete. Her møter hun Djevelen selv.

Med sin lune, svarte humor og umiskjennelige formuleringsevne, tar Loe oss denne gange med inn i mørket. Møtet mellom Rakel og Djevelen er en morsom historie som tar opp en rekke aktuelle tema mennesker imellom. Djevelen snakker nynorsk, søsteren hans er Gud. I Loes bok "Helvete" får du møte hele familien.

Cappelen Damm 2019

"Stella Polaris"

"Stella Polaris" av Myriam H. Bjerkli er en ganske mørk krimhistorie der barnevernet spiller en stor rolle. Samboerparet Stella og Aleksander blir fratatt barnet sitt på grunn av mye krangel og alkohol. Barnet blir hentet av barnevernet.

Bjerkli skriver veldig godt om vonde emner - og boken er både en krim og et alternativ for dem som foretrekker romaner. Dette er faktisk noe midt imellom, men med et tema som er sårt og vondt. Bjerkli makter å fortelle historien på en behagelig og ven måte, selv om det er mye som er sårt og vondt i handlingen.

Capitana Forlag 2019

"Coffin Road"

Krim fra Hebridene. Peter May er en særegen forfatter som legger handlingen sin til Hebridene. Her møter vi spesielle mennesker og blir servert historier som fascinerer. Denne boken er en frittstående krimfortelling, der karakterene er i sentrum, ikke politietterforskerne.

Bokens oppbygging er original. Vi møter tre menneskeskjebner, hvis historie møtes utover i boken. Peter May er kanskje mest kjent for trilogien om Lewis-koden, men denne boken er helt på høyde. Spennende karakterer, oppbyggende handling og et underliggende tema som er hyperaktuelt i verden i dag: Hva skjer med biene?

"Coffin Road" anbefales på det varmeste.

Goliat forlag 2018

"Vindbaroner"

Hogne Hongset er ute med sin sjette spenningsroman, denne gangen en dagsaktuell thriller med en spennende handling fra kraftbransjen. Hongset drar oss gjennom en spennende handling med et brennaktuelt tema der vindkraft og vannkraft er en stor del av handlingen. En spennende og lærerik bok som er vanskelig å legge fra seg.

Forfatteren presenterer leseren for et etterord - «historien bak historien». Hongset har gravd i faktaene bak glansbildene som serveres av kraftbransjen som han tydeligvis ikke har særlig tilliten til. Etterordet er verd å få med seg og gir oss en innsikt i bakgrunnen for dagens energidebatt

Hobi Forlag 2019