Gå til sidens hovedinnhold

Ordføreren svarer om Skogsborg: Kjære Terje!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg viser til innlegget ditt i RHA. Stiftelsen Skogsborg søker nå om å avvikle stiftelsen og overdra eiendommen til Asker kommune. Det har formannskapet i Asker sagt seg positiv til, og det er stor enighet om dette, noe som kom tydelig frem da vi hadde denne saken oppe til behandling i våres.

Skogsborg er viktig for kommunen på flere måter; både som kulturminne med stor historisk verdi, og som et unikt naturområde som allmennheten skal ha tilgang til og glede av for fremtiden.

Et eierskap i Asker kommune forutsetter nettopp at formålet til stiftelsen videreføres: tilgjengelighet for allmennheten. Kommunen vil nok søke å oppgradere vedlikeholdet på eiendommen, slik at det blir attraktivt å bruke for leietakere. Leieavtalen for hyttene kan være aktuelt å vurdere ved utløpet.

En bærekraftig drift av stedet vil være viktig. Om dette vil bære seg økonomisk i sum må vi prøve å få til, men hovedformålet er et verdibevarende vedlikeholde og aktiv bruk for allmennheten.

Tusen takk for invitasjon til kaffe på verandaen din – det høres både hyggelig og nyttig ut. Om invitasjonen står ved lag er det fint om du kontakter meg direkte så vi kan finne en passende tid.

God sommer så lenge.

Med vennlig hilsen Lene Conradi

Kommentarer til denne saken