Gå til sidens hovedinnhold

Om hjelp fra «rike Asker»

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er fornuftig når tre kommuner skal slås sammen, at de omtaler hverandre på en mest mulig positiv måte og ikke komme med negative uttalelser som at Røyken og Hurum trenger utviklingshjelp fra rike Asker. Slik Frp lederen i Asker Trond Ellingsen, skriver i et innlegg i Budstikka 6. februar.

"Asker er best tjent med å stå alene"

Han som aktiv politiker burde vite at fordelene for Asker er åpenbare fordi nye Asker vil få store verdier overført fra Røyken og Hurum. Den største fordelen er at Asker vil få innflytelse over ungdommer som i dag flytter ut til oss i Røyken når de skal etablere seg.

Hadde Asker gjort som Asker Frp ville og stemt for at «Asker er best tjent med å stå alene», hadde Asker fortsatt vært åpen for fraflytting av deres egen ungdom.

Den betydelige utflyttingen var da også en sterk og medvirkende årsak til at framtredende politikere i Asker anbefalte sine partier å stemme for en sammenslåing med Røyken og Hurum.

Asker Frps forslag hadde derfor ingen stor oppslutning blant de andre partiene, da de med solid flertall mente at en sammenslåing var en riktig avgjørelse. Det samme mener også regjeringen der Frp er med.

Derfor er det en fornuftig kommunereform som nå snart er på plass, når kommunene går til et felles valg til høsten.

Det hele blir useriøst når Asker Frp er villig til å velte en kommunesammenslåing på grunn av at de andre kommunene tar for høye vann og kloakk avgifter, når disse avgiftene er strengt regulert av staten.

Dårlig bruk av politikernes tid og fellesskapets midler   Mer hverdagsglede til folket!

Kommentarer til denne saken