Gå til sidens hovedinnhold

Økt smitte i Røyken: - Folk bør teste seg ved det minste symptom

- Vi er bekymret for smitten i Røyken-området, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Denne uken er det meldt om smitte både i Doktorgården barnehage, ved Røyken ungdomsskole og åtte tilfeller hos elever ved Midtbygda skole. Kommuneoverlegen er ekstra på vakt i og med at det nå har oppstått smitte i flere klynger i Røyken-området.

- Vi har sett en økende smitte i form av flere klynger på Midtbygda barneskole og vi har flere smittetilfeller på Røyken ungdomsskole. Det ser ut til at dette er smitte som oppstår i husstander og i private sammenhenger. Folk har fulgt smitteverntiltakene, men mange har små eller ingen symptomer. Årsaken kan ligge i at det er en generell økt smitte i lokalsamfunnet, sier Grepp.

Kommuneoverlegen ønsker nå mer testing, for å fange opp smittetilfellene og begrense spredning.

- Test deg

- Vi ber alle være særlig oppmerksom på milde symptomer. Har du bare litt hodepine og litt vondt i halsen - så test deg, er den klare oppfordringen fra Grepp.

Som enda et tiltak har kommuneoverlegen økt testingen på skolen.

- Etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet så ber vi vanligvis ikke barneskoleelever teste seg, men på Midtbygda ber vi alle på skolen og deres nærkontakter teste seg. Vi tror imidlertid det er skjedd lite smitte på selve skolen, mellom elevene. Det gjelder kanskje bare en eller to. Det er lokalsamfunnet rundt vi er bekymret for. Når det popper opp smittetilfeller flere steder i et lite lokalsamfunn, så må vi teste mer, framholder hun.

Les også

Kulturminister Abid Raja besøkte Bråset: – Vi er avhengige av dere for å få samfunnet til å gå rundt

Forsterker tiltakene

Kommuneoverlegen har også valgt å anbefale et forsterket tiltaksnivå på barneskolen - et såkalt forsterket gult nivå - det vi si at de jobber med å sikre øket avstand.

- Vi regner med at alle på skolen og i lokalsamfunnet ellers bruker sunn fornuft og bidrar til å dempe smitteutviklingen. Vi kommer til å følge situasjonen nøye og vil vurdere om det er nødvendig med ytterligere tiltak rett over helgen, sier Grepp.

Les også

– Dette er julen for smil, årvåkenhet og omtanke

Foreldre informeres

Kommuneoverlegen har også oppfordret alle idrettslagene til å skjerpe smitteverntiltakene. Det er ikke lagt ut noe forbud, men dette innebærer at idrettslag må redusere aktivitetsnivået sitt og blant annet unngå kontakttrening.

- Aktualiserer dette spørsmålet om å stenge barnehager og skoler noen dager tidligere før juleferien setter inn?

- Det er et godt spørsmål som vi vurderer fortløpende. Det er smittesituasjonen som avgjør om vi skal sette i verk slike tiltak. Vi er ikke der nå, slår Meera Grepp fast.

Fredag ettermiddag går det informasjon fra skoleledelsen og kommuneoverlegen ut til foreldrene ved Midtbygda skole i Røyken.

Les også

På denne gården blir det mange juleaktiviteter til helgen: - Det er til og med snø her

Kommentarer til denne saken