Nå blir det påskevær

VAKKERT: Nå er det på tide å ta fram solbrillene.

VAKKERT: Nå er det på tide å ta fram solbrillene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologene lover strålende sol og null nedbør. Spørsmålet er bare hvor lenge det varer.

DEL

Lengter du etter sola bør du komme deg ut i løpet av tirsdagen. Det er nemlig tørt og pent vær i vente, og tirsdag kan bli den aller beste dagen.

Sola varmer

– Det blir helt sikkert tørt, og vi får mye mer sol enn vi har sett til nå. Tirsdag blir det veldig fint, og vi får lange perioder med sol fram mot helgen, lover vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Bjart Eriksen.

Akkurat hvor mye sol vi får onsdag og torsdag er imidlertid usikkert, men mer snø skal vi altså slippe.

– Til helgen kan det komme litt mer rusk og skyer, men ikke noe nedbør, sier Eriksen.

Hvor godt du må kle deg kommer også an på hvor mye skyer som dukker opp i løpet av uka. Gradestokken vil vise mange minus, ifølge meteorologen, men dersom solen dukker opp kan den utgjøre en enorm forskjell. Det kan også skyene.

– På torsdag kan det bli ned mot -12 grader, men dersom vi får lange perioder med sol kan det stige til -4 – -5. Dersom vi får mer skyer enn yr sier nå, vil temperaturen fortsatt være minus, og det er kaldt, men det vil ikke variere så mye, sier meteorologen.

Det er fordi skyene fungerer som et slags lokk, forklarer han.

– Dersom det ikke skyer til om natten stråler den lille varmen som er samlet opp ut, og det blir kaldt på kveldstid og om morgenen, er det derimot skyer holder den lille varmen seg.

LES OGSÅ: Lokale sopraner løftet taket i Sekkefabrikken

Fortsetter

Ifølge meteorolog Per Egil Haga ser det ut til at den samme værtypen fortsetter utover i neste uke.

– Det ligger an til å bli en fortsatt kald værtype, selv om det ikke skal bli like kaldt som det er meldt til helgen. Vi vil kanskje få noe mer skyer, sier han.

Slik han tolker det, betyr varslet at snøen kan bli liggende fram til påske.

– Det blir ikke noe ordentlig mildvær, som gir fart på snøsmeltingen, slik vi tolker det. Solvarmen midt på dagen gjør at snøen kan smelte litt, men så vil det fryse på igjen om natten. Da går det langsomt før snøen smelter, sier Haga.

– Også siste del av mars og starten av april ser ut til å bli kaldere enn det som er normalt. Det ser også ut til at det ikke skal bli så stor nedbørsaktivitet, sier han.

Om påskeværet holder seg til påske er imidlertid altfor tidlig å spå.

LES OGSÅ: Plantasjen har åpnet i Slemmestad

Artikkeltags