Sjekk vårt nye Pokémon Go-kart

Artikkelen er over 3 år gammel

Mobilspillet Pokémon Go har fått både gamle og unge til å gå mann av huse for å finne Pokémons. Nå kan du dele dine funn med andre.

DEL

(Drammens Tidende) Vi har laget et kart hvor spillerne kan finne steder hvor de kan gå for å finne pokestops og gyms.

Alt du må gjøre er å klikke på teksten «Legg inn pokestop/gym» øverst til høyre på kartet. Da kan du markere hvor du har gjort funn, og legge til en liten tekst.

LES OGSÅ: Her er det best å fange Pokémon

Utvider virkeligheten

Pokémon GO går ut på at du skal gå ute å fange små lommemonstre, så kalte Pokémon. Spillerne lager en avatar som kun beveger seg når spilleren selv er ute og går.

Spillet er laget av spillselskapet Niantic og er tilgjengelig på Android og iPhone.

INTENS JAKT: Folk i alle aldre jakter Pokémon på Gamle Kirkeplass i Drammen.

INTENS JAKT: Folk i alle aldre jakter Pokémon på Gamle Kirkeplass i Drammen. Foto:

Mobilspillet bruker augmented reality-teknologi (AR), som oversettes til «utvidet virkelighet». Det vil si at spille blander virkelighet med fiksjon. Spillet bruker mobilkamera til å vise Pokémon som man fanger i «Pokéballer» og spilleren må selv bevege seg for å kunne spille.

Spillet bruker mobilens GPS-funksjon til å vise et kart, som spilleren bruker for å navigere seg igjennom spillet.

Kartet i Pokémon GO er over området spilleren befinner seg i på ordentlig.

POKÉMON GO

Pokémon GO er et stedsbasert mobilspill, som lar deg fange de populære, japanske tegneseriefigurene fra 90-tallet. Spillet er utviklet av Niantic, og har blitt en massiv suksess etter det ble lansert 6. juli 2016. I Norge ble spillet sluppet 16. juli, men mange gikk «bakveien» mye tidligere, og lastet ned spillet.

I spillet går man rundt og fanger pokémon i området. På pokéstops kan man finne objekter som pokeéballer og egg. Eggene legges i en inkubator, og eggene klekkes etter at spilleren har gått 2, 5 eller 10 kilometer. På pokégym kan man sloss mot andre eller egne lags pokémon. Det finnes tre lag; Team Mystic, Team Instinct og Team Valor.

LES OGSÅ: Pokemon-offer klaget til politiet

Artikkeltags