– Vi trenger fortsatt mange bøssebærere til søndagens store innsamlingsdugnad, sier Vesseltun og Smedstad.

Hurum har tradisjonelt hatt god dekning med bøssebærere, men i år har de valgt å rette seg etter de nye personvernreglene og startet rekrutteringen på nytt.

– Det betyr at færre er blitt kontaktet direkte i år, men det betyr ikke at vi ikke trenger deg som bøssebærer. Meld deg på via nettstedet blimed.no. Her kan du selv velge hvor du vil møte opp, sier Smedstad.

Bli med

Alle som vil være bøssebærere denne dagen melder seg via nett eller på telefon.

– Da får du med en gang en tilbakemelding på tid og sted, sier Vesseltun, og håper på rekordstor deltakelse i år.

Tradisjonelt har Røyken slitt med å skaffe nok bøssebærere, men Vesseltun håper ikke det gjør givergleden mindre.

– Får du ikke besøk på døra søndag er det mange andre muligheter til å bidra likevel. På nett, via telefon, med Vipps eller giro, sier de to lokale arrangørene.

- Du kan også bli med på www.spleis.no, sier Smedstada.

 

Hurum dobler innsatsen

I forbindelse med TV-aksjonen er det også mange små og større arrangement lokalt.

Sist helg ble det arrangert konsert i Sekkefabrikken med artister fra de tre kommunene i Nye Asker, med Jan Fredrik Karlsen som konferansier.

Torsdag er det Skoleløp på Sætre skole. Her kan elevene skaffe seg sponsorer som betaler et valgfritt beløp for hver runde elevene løper.

– I fjor samlet skolen inn 60 000 kroner på den dugnaden. Innsamlingen foregår via spleis.no. Her er det fritt fram for alle som vil å opprette arrangementer, sier Smedstad som et tips til andre som vil lage et eget arrangement.

Slemmestad og Nærsnes oppvekstsenter har også fast arrangement på skolene til inntekt for TV-aksjonen. De samlet inn 28 000 kroner i fjor, og håper de skal klare enda mer i år.

Les også: Stor giverglede på Hurumhalvøya

Røyken Næringsråd går også i bresjen for en giverstafett, og ringer rundt til sine medlemmer. Det skjedde tirsdag.

Røyken og Hurum kommuner bidrar også i aksjonen, og har tradisjonelt gitt en krone per innbygger.

- Hurum har doblet bidraget i år, og gir to kroner for hver innbygger, sier Smedstad.

På selve aksjonsdagen søndag går det offisielle startskuddet klokka 16, men noen tjuvstarter.

- For å rekke opptelling i banken må vi starte noe tidligere på søndagen, sier Vesseltun.

Les også:

ROS tar fotballen gjennom ruta

Bildeserie

Fotball som varmer

 

Årets mottaker

Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er øker i samfunnet vårt. Det handler i større grad om å være innenfor eller utenfor i samfunnet.

Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

Med pengene fra TV-aksjonen NRK 2018 vil Kirkens Bymisjon skape møter som kan endre liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer, skriver Kirkens Bymisjon på sin nettside.

Slik kan du bidra

Privatpersoner: På selve dagen, søndag 21.oktober, kommer bøssebærerne på døra di mellom klokken 16 og 18, og samler inn kontanter. Dersom du ikke har kontanter kan du nå også betale med VIPPS mens bøssebæreren venter – på den måten registreres bidraget ditt på din kommune.

Klokken 18 på aksjonsdagen åpnes alle giverkanaler. Da kan du gi på telefon, bank og med kort.

Start din egen innsamlingsaktivitet på Spleis – dette kan du gjøre allerede nå, uansett om du er privatperson eller virksomhet. Les mer om Spleis her. 

Bedrifter, organisasjoner, skoler, barnehager, trossamfunn og stiftelser kan gi allerede nå, gjennom våre giversider.

Etter aksjonsdagen er alle givermuligheter åpne ut desember.