Skal møte lokale bønder og se utdrag fra «Den gode hensigt»

I september vil du få mulighet til å se kronprinsparet i Svelvik.

I september vil du få mulighet til å se kronprinsparet i Svelvik. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er det klart hva kronprinsparet skal få med seg på sitt Svelvik-besøk i september. Besøket avsluttes med en folkefest på Batteriøya.

DEL

(Svelviksposten) Flaggene skal til topps når Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kommer til Svelvik 4. september. Svelvik blir  første stopp på kronprinsparets Vestfold-tur.

De kongelige vil ankomme Svelvik med Kongeskipet «Norge». En sjalupp skal bringe dem inn til Dampskipsbrygga ved Kirkeparken der arrangementet starter klokka 10. På brygga får de en smakebit fra forestillingen «Den Gode Hensigt» før turen går til Svelvik opplærings- og aktivitetssenter (SOA).

Derfra går turen videre til Batteriøya. Fra scenen på Batteriøya blir det underholdning og taler, før kronprinsparet forlater Svelvik i sjaluppen som fører dem ut til kongeskipet. Underveis vil de kongelige få smake på frukt og bær fra Svelvik.

– Det blir med stolthet vi skal vise dem Svelvik og noe av det vi har å by på. Jeg regner med at mange svelvikinger ønsker å ta imot Kronprinsparet med båtene sine også, sier ordfører Andreas Muri.

Han oppfordrer derfor alle Svelvikinger til å heise flagget og slutte opp om Kronprinsparets besøk.

– Jeg er stolte av at medlemmer av kongehuset vil besøket lille Svelvik, og vi ønsker dem hjertelig velkommen. Det er god plass til publikum, så møt opp i god tid med flagg og godt humør, sier ordføreren.

Det blir relativt god tid for publikum til å forflytte seg fra Damskipsbrygga til Batteriøya. Men det er lurt for publikum på forhånd å tenke ut hvor de ønsker å møte de kongelige.

Kronprinsparets besøk i Svelvik vil vare et par timer før de drar videre på sin til Holmestrand, Åsgårdstrand, Færder og videre nedover i Vestfold. Fylkesbesøket avsluttes i Stavern.

Fylkesmannen i Vestfold og Svelvik kommune har jobbet sammen med Slottet om programmet.

Artikkeltags