Runar Njåtun Krøyer løp 1000-meteren på 1,12,57

I GANG: Runar Njåtun Krøyer gikk en god 1000-meter i Vikingeskipet selv om han var litt indisponert.

I GANG: Runar Njåtun Krøyer gikk en god 1000-meter i Vikingeskipet selv om han var litt indisponert. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Runar Njåtun Krøyer fra Åros satte ny «Europa-pers» på 1000-meter på skøyter.

DEL

– Jeg er godt fornøyd, selv om jeg hadde en trøblete inngang til stevnet. Forhåpentligvis klarer jeg å heve meg en god del i NM til helga, sier Njåtun Krøyer.

Åros-gutten benyttet deler av helga til å bevise at han har fart i beina. Han gjorde unna 1000-meteren på pene 1,12,57.

Njåtun Krøyer hadde to flotte uker i Tyskland før han våknet med sår hals og tett bryst.

Det skjedde nesten på det verst tenkelige tidspunktet ettersom de to første stevnene er viktige for stortalentet som har World Cup-ambisjoner.

-Jeg hadde forhåpninger om at jeg skulle gå fortere enn jeg gjorde. Det hadde jeg nok også gjort med en bedre inngang til stevnet. Det er litt surt at det skulle bli slik ettersom jeg var i veldig god form rett før jeg ble forkjølet. Jeg trodde det skulle være mulig å oppnå tider som var bedre enn jeg klarte, sier det lokale skøyteesset som synes det lover bra for fortsettelsen at han gikk så bra som han gjorde på 1000-meter.

Les også: Grasrotpenger til IL ROS - fra Heggedal i Asker

Ser fram til NM

Njåtun Krøyer valgte å gi seg etter 1000-meteren ettersom kroppen ikke responderte bedre enn den gjorde, og med tanke på å bli helt frisk fortest mulig. Til helga er det norgesmesterskap i Stavanger. I etterkant av det nasjonale mesterskapet vil vinterens første verdenscuptropp bli tatt ut.

Njåtun Krøyer legger ikke skjul på at han har veldig lyst til å gå for Norge i starten av sesongen. Verdenscupdeltakelse har vært målet helt siden han startet oppkjøringen til denne sesongen.

- Jeg velger å gå 1500 og 5000-meter i norgesmesterskapet, med tanke på at det er på de to distansene jeg føler at jeg har størst mulighet til å kvalifisere meg. Forhåpentligvis får jeg ei god treningsuke og er i stand til å ta ut potensialet i Rogaland. Jeg tror det skal være mulig å gå en del fortere i NM dersom jeg får gjort det jeg har planlagt de neste dagene. Treningsgrunnlaget er bra, og jeg har større fartsressurser enn jeg hadde i fjor, sier Njåtun Krøyer.

Les også: Sentrumsbygg skal rives - Sætre Kebab må finne seg nye lokaler

Bedre treningshverdag

Den eksplosive skøyteløperen har fått en bedre treningshverdag enn det som var tilfelle etter at han flyttet til Hamar for å komme nærmere Vikingeskipet og ikke minst det miljøet han er en del av. Han innrømmer at det er langt lettere så lenge han kan ha hundre prosent søkelys på skøytesporten. Det ble i perioder mye logistikk da han bodde hjemme i Åros, jobbet i Asker og ofte måtte til Hamar for å trene. Nå blir det først og fremst bedre tid til restitusjon.

Artikkeltags