Gå til sidens hovedinnhold

Garantert snø på Eid - med støtte fra mangemillionær

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre skiklubber i Asker har etablert Team Eid for å redusere frafallet i skisporten. Nå har de fått med seg Graabein og Hyggen.

Den planlagte kommunesammenslåingen sprer seg ut på mange områder i lokalsamfunnet. Team Eid ble imidlertid startet for halvannet år siden.

– Vi startet med to klubber, Heggedal og Dikemark, i Asker. Nå har vi fått med en klubb til fra Asker, nemlig Vollen, og vi er også veldig glad for å ha fått med oss Hyggen IF og Sætre IF Graabein. Sammen er vi jo snart alle i Asker kommune, sier Marius Brustad, sportslig leder i Heggedal langrenn og en av initiativtagerne til Team Eid.

I tillegg til å samarbeide om teamet for Hovedlandsrennsutøvere klasse 15–16 år og juniorutøvere klasse 17 år+, så samarbeider de nå også om rekruttering i de yngste årstrinn. Kunstsnø-skiarenaen på Eid gård i Asker er samlingspunktet.

LES OGSÅ: Iver (13) knuste alle under Røykenmila

– Flere vil fortsette

– Vi har stor tro på at dette samarbeidet vil medføre at flere barn begynner med langrenn og at flere ungdom ønsker å fortsette lengre med denne flotte idretten, sier Brustad.

Det er nemlig en kjensgjerning at interessen for å drive med langrenn er dalende, og det ønsker de mest ivrige i skiklubbene å gjøre noe med.

– Det viser seg at samarbeid mellom mindre klubber gjør at vi skaper et bedre og mer stabilt tilbud til de unge. Derfor ønsker vi oss flere medlemmer fra de ulike klubbene, og vi er også mottagelig for andre klubber som måtte ønske å være med i vårt team, framholder Brustad.

LES OGSÅ: Satte et verdig punktum

Skileik

Kjersti Martinsen i Hyggen IF ser fram til samarbeidet når kuldegradene og snøen kommer.

– Skiarenaen på Eid har ikke bare fine skiløyper og snøkanoner som sikrer sos snø, den har også en stor, fin og åpen plass for skileik, slik at vi kan skape et tilbud til barn og unge i alle aldre. Dette er et eldorado for å få unger til å bli glad i å gå på ski, sier hun.

Nils-Erik Bjørholt fra Sætre IF Graabein er også entusiastisk:

– Ved å samarbeide på denne måten kan vi tilby trening til både de som ønsker å satse og for dem som foretrekker et litt mer rolig tempo. Vi kan også hjelpe hverandre med treninger, og de unge skiløperne får dessuten anledning til å treffe likesinnede fra andre miljøer. Dette her er vinn-vinn for alle parter, sier han.

LES OGSÅ: Tar store steg i sporet

Støttes av Kjell Inge Røkke

Mangemillionær Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig går inn med betydelige midler i Team Eid, penger som kommer skiløpere i hele nye Asker til gode.

Marius Brustad forteller at de får god økonomisk sponsorstøtte fra familien Eidsvig/Røkke.

– Vi er takknemlige for at de har valgt å gå inn med betydelige summer over tre år. De bidro med 50 000 kroner i sesongen som var og det kommer til å bli om lag 200 000 kroner de to neste sesongene, sier Brustad.

Team Eid trener sammen tre dager i uken. Løperne kan stå som medlem i sin egen klubb, men deltar fullt og helt i samarbeidet Team Eid.

LES OGSÅ: Skytter med klare mål

- Ta kontakt

– Vi stiller med mellom 10 og 20 løpere i Team Eid fra Graabein, sier Nils-Erik Bjørholt.

– Men med det opplegget vi nå har foran oss, håper vi at enda flere fra vårt distrikt vil henge seg på. Her er det mulig å drive skiidretten uten at det koster en formue. Interesserte kan gå inn på våre nettsider graabein.no, sier han.

Kjersti Martinsen i Hyggen IF forteller at de er rundt 40 unge skiløpere på ulike nivåer.

– Vi håper også å rekruttere flere nå som vi har et stabilt tilbud og til og med kan garantere snø, sier hun og viser til idrettsforeningens nettsider for interesserte (hyggenif.no).

LES OGSÅ: – Krevende, men gøy

Kommentarer til denne saken