- Røykenmila blir garantert en suksess

STORT: Røykenmila er i ferd med å bli stor. Søndag førstkommende regner arrangøren med at ca. 3 000 mennesker vil komme innom startområdet ved Kjekstad bruk.Arkivfoto

STORT: Røykenmila er i ferd med å bli stor. Søndag førstkommende regner arrangøren med at ca. 3 000 mennesker vil komme innom startområdet ved Kjekstad bruk.Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Røykenmila har vært en stor suksess de siste tre årene. Søndag førstkommende er det klart for en ny suksess – garantert.

DEL

Det er meldt fint vær og påmeldingen til årets to løp i Røykenmila har vært god.

– Det så litt tynt ut før sommeren, men som alltid strømmer påmeldingene på de siste to-tre ukene før mila, sier ildsjel Peter Persson.

I år som i fjor er det løp både på fem kilometer og mila. I tillegg er det en kortere familieløype.

– I fjor hadde vi om lag 3 000 mennesker oppe i målområdet. Her var det god stemning og mye liv med underholdning og oppvisninger fra lag og foreninger. Slik blir det i år også, sier Persson.

Les også: Røykenmila får 25 000 i støtte

«Minimila»

Nytt av året er imidlertid «Minimila».

- Gjennom vinteren har vi besøkt alle grunnskolene i Røyken og invitert alle elever og lærer til å delta i Røykenmila. Gulroten er at 100 kroner av startkontingenten går til klassene. I tillegg vil den skolen som stiller med prosentvis flest deltakere vinne 10 000 kroner, forteller Per Vatn i Røykenmila-styret.

Arrangørene regner med rundt 3 000 mennesker ved Kjekstad bruk også i år. Alle lag og foreninger som var med i fjor stiller også i år med sine stands og små arrangementer.

– Det er ikke nok med at alle lag og foreninger fra i fjor stiller i år. Vi har også fått henvendelser fra flere som ønsker å være med, og det synes vi er svært hyggelig, sier Persson.

Les også: Fant drikkeflaske, vant terrengsko

Stort overskudd

Overskuddet på Røykenmila i fjor var på 425 000 kroner. Arrangøren håper på samme gode resultat i år, slik at Røykenmilas Venner kan fortsette å jobbe etter målsettingen om å gjøre marka enda mer tilgjengelig for alle. I tillegg til å dele ut pengesummer til lag og foreninger ble det satt ut tre gapahuker og 13 benker i marka i fjor.

– Vi håper å kunne gjøre noe lignende etter årets arrangement. Nå ser vi at værmeldingene er meget bra og påmeldingene ruller inn. Vi tror det blir en ny suksess for Røykenmila i år. Egentlig er vi nesten garantert en ny suksess, smiler Persson og Vatn.

I tillegg til lag og foreninger, løpere og tilskuere, vil alle politiske partier i Røyken stille med en stand i målområdet søndag.

Les også: Har ingen tro på Warholm-effekten?

Artikkeltags