Gå til sidens hovedinnhold

Tre gapahuker ut i marka - takket være Røykenmila

Artikkelen er over 4 år gammel

Med furutre fra Montebello camping, står tre gapahuker og 18 benker klare for å settes ut i Røykenmarka. Ene og alene takket være suksessen til Røykenmila.

– Det har vært morsomt å være med å bidra. Vi lager mye rart, men vi har aldri laget gapahuker før, sier snekker Stein Johnsgård i Steins Snekkerverksted i Røyken.

Sammen med sønnen Håkon, har de nettopp laget ferdig tre gapahuker på 12 kvadratmeter hver samt 18 benker. I løpet av de neste ukene skal de plasseres ut ved ROS-hytta på Spikkestad, Herstadhei og en drøy kilometer inn i Kjekstadmarka ved den nye skogsveien.

– Det er dessverre lite å finne av furuproduksjon i vårt område, men litt kuriøst er sittebenkene i er laget av furu som har stått inne på Montebello camping, som går på TV i disse dager, sier Johnsgård.

Enklere

Ifølge Peter Persson i Røykenmila går det mot et overskudd på rundt 400 000 kroner i år. Av det brukes 175 000 kroner på gapahukene og benkene, hvor Røyken kommune stiller med 75 000 kroner.

– Dette er fjerde året vi deler ut av overskuddet til Røykenmila, for vi ønsker at dette skal komme allmennheten til gode. Målet er at det skal bli enda enklere for folk å komme seg ut i Marka, sier Persson.

Han roser Røyken kommune for godt samarbeid og ikke minst at de fikk til en god avtale med snekkerverkstedet.

Millionbeløp

Nå ser styret fram til å få satt ut gapahukene og benkene.

– Stein har stilt opp med en billigere pris enn det vi normalt skulle få. Jeg synes vi er inne i en god sirkel hvor vi har mange lokale sponsorer, og får benyttet oss av lokal næring, sier Persson.

Han regner med at de har gitt ut over to millioner kroner i tilskudd.

– Tidligere har vi gitt penger til å bygge skaterampe på Midtbygda skole, anlegge grusvei i Kjekstadmarka, få til nytt rørsystem på ROS-hytta og toaletter på Herstadhei Turisthytte, forteller Persson.

Støttet hytter i fjor

– Vi valgte å kjøpe gapahuker i år som en naturlig konsekvens av at vi ga støtte til ROS-Hytta og Herstadhei i fjor. Dette blir en forlengelse av dette arbeidet, forteller Per Vatn som er en av primusmotorene i Røykenmila.

Nå ønsker styret at lokalbefolkningen kommer med forslag til flere tiltak overskuddet kan benyttes til.

– Det vi ønsker oss er at tiltakene må komme allmennheten til gode, sier Persson.

Kommentarer til denne saken