Gå til sidens hovedinnhold

55 unge jenter på fotballskole i ROS

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er viktig å ta jentene på alvor. De skal ha minst like god oppfølging og trening som guttene, sier Nils Harald Strøm i ROS Fotball.

IL ROs tar rekruttering til jentefotballen svært seriøst. Dagen før aprilsnøstormen satte inn, var det full vårlig fotballaktivitet på kunstgresset på Spikkestad.

Det var nemlig jentefotballens dag, som er et årlig gratis arrangement der mange klubber setter søkelyset på jenter og fotball.

På Spikkestad søndag var det mer enn 55 deltakere, noe som er en hyggelig økning fra i fjor. På arrangementet bidro 16 instruktører fra ROS damelag og trenere fra jentelagene i klubben.

– Deltakerne ble delt inn i 12 grupper med en ansvarlig instruktør på hver gruppe, forteller Nils Harald Strøm. Han er leder for jentefotballen i ROS-klubben.

LES OGSÅ: ROS slo Åssiden 2 i serieåpningen i 5. divisjon

Landskamper

– Første del av arrangementet besto av seks stasjoner med ferdighetstrening og fotballøvelser med elementer av lek. Etter en god pause i garderobene med frukt og smoothie, var det tid for landskamper der jentene spilte korte kamper mot hverandre i treerfotball på små baner og små mål, forteller han.

– Med mange motiverte deltakere, engasjerte instruktører og bra vær, så ble dette et arrangement som vi er veldig godt fornøyd med. Dette var på mange måter vårt kick-off for våren og nå er vi klare for seriekamper med de ulike lagene, sier Strøm som er glad snøstormen kom mandag og ikke søndag.

Han forteller videre at i Buskerud er faktisk fotball den største aktiviteten blant unge jenter.

– De siste to årene har ROS fotball jenter hatt en vekst på 40 prosent, noe vi er svært stolte over. Her er det mange som gjør en god innsats for ungene. Men vi tar gjerne imot flere jenter, sier han.

LES OGSÅ: Stoppen/ROS debuterte med seier

– Tar jentene på alvor

Klubben legger stor vekt på god rekruttering og vil at alle som er interessert skal føle seg velkommen.

– Som klubb er vi opptatt av å ta jentene på alvor og gi de et godt kvalitetstilbud med gode trenere. Jentene skal ha et like godt tilbud som guttene, og dette er absolutt ingen selvfølge i alle klubber. Derfor starter vi også nå en egen jentegruppe på fotballakademiet vårt, forteller Strøm som er svært engasjert på jentenes vegne.

LES OGSÅ: Sætre-gutt tegner proffkontrakt

Ha det moro

IL ROS stilte med damelag i serien for første gang på mange år i fjor, og spillerne er gode støttespillere i rekrutteringsarbeidet.

– Det at vi har fokusert på jentene, tar dem på alvor og er opptatt av å tilby god kvalitet på trening og oppfølging tror jeg er hovedgrunnen til at vi nå har to damelag, sier Strøm.

Han kan i tillegg fortelle at J14-laget ble kretsmestere i fjor høst og at det yngste laget (J2010) er 23 spillere på laget.

– Og så er det viktig å ha de moro underveis også, legger han til.

Kommentarer til denne saken