Bak det nye navnet «Schulestedet» står ekteparet Dag og Svein Leirstein. De overtar spisestedet formelt 1. mars, og planlegger åpningsfest fra 23. mars.

Med på laget har de fått med seg kjøkkensjef Thomas Klophus og hans team.

– Vi skal satse på god mat, og har fått med en veldig god kjøkkensjef. Thomas har jobbet hos BRD. Jensen før, og kommer nå tilbake etter å ha jobbet på Hurtigruta en stund, sier Leirstein, og legger til at det er lett å få folk tilbake til Holmsbu.

– De fleste legger litt av hjerte igjen i Holmsbu når de først har vært her på besøkt, sier Leirstein av erfaring.

Godt kjent

Han er opprinnelig fra Svelvik, men med lang tradisjon som hyttegjest i Holmsbu hos bestefar Carl Falk.

Leirstein har liten erfaring med restaurantbransjen fra før, annet enn som gjest, men er ikke redd for å satse.

– Vi er jo glad i god mat og godt drikke, og derfor våger vi oss på bransjen og å drive Schulestedet, sier Leirstein.

Les også: Jensen-brødrene selger seg ut etter 11 år

Schulestedet

Navnet mener han er godt forankret siden Schulerudgården er et kjent begrep for mange fra før.

– Det ble litt navnedrodling, og ordspill med Schulerud, og dermed ble det Schulestedet. Det tror vi vil fungere bra, sier han.

Etter planen blir det åpent i påsken, og deretter noen dager i uka framover mot høysesong.

– Deretter satser vi på åpent hver dag, også utover høsten og vinteren, sier han.

På planen står også konsert med Ragnar Blichfeldt Haug både fredag 23. og lørdag 24. mars.

Les også: 

Brannvesenet brannsikker Holmsbu

Langt mer enn sommeridyll

Kanskje mister du din adresse – 64 veinavn må endres – her er oversikten