Gå til sidens hovedinnhold

Teater for de minste: Møkk eller gull

Artikkelen er over 4 år gammel

Barna inviteres til eventyrlig teater når Askø Artist setter opp forestillingen «Møkk eller gull» på Rortunet i Slemmestad – med Askeladden og Kleo i sentrum.

Det er lørdag formiddag at Askø Artist byr på forestillingen «Møkk eller gull» på Rortunet senter – til glede for barn fra fire år og oppover.

Askeladden og Kleo

Kleo driver en gjenbruksbutikk. Alle tingene i butikken har sin historie, og vi får høre en av dem, eventyret om Askeladden og de gode hjelperne. Kongen lyser ut en konkurranse om at den som kan bygge et skip som går like godt til lands som til vanns vinner prinsessen og halve kongeriket. Askeladden går på alle utfordringer og samarbeider med de han møter. Han får gullskipet, mens Per og Pål får sekken full av møkk.

Stykket forteller om hvordan vi kan skape akkurat det vi vil gjennom valgene våre. Historien er eventyret om Askeladden og de gode hjelperne. Kongen lyser ut en konkurranse om at den som kan bygge et skip som går like godt til lands som til vanns vinner prinsessen og halve kongeriket. Askeladden går på alle utfordringer uten motforestillinger. Han velger fellesskap, samarbeider med de han møter og får gullskipet. Per og Pål velger utenforskap og får sekken full av møkk.

Premiere i fjor

Forestillingen hadde premiere på Store Åros Gård i fjor og er nå på veien.

- «Møkk og gull» har begeistret mange barn, og scenografien er laget på gjenbruk av gamle kasser, møbler, kostyme, leker og andre saker, forteller Anne Hilde Askø som er en av skuespillerne.

Flere av sakene er funnet på Store Åros Gård.

Askø Artist er produsent med støtte av kommunene Røyken, Drammen og Lier samt Buskerud fylkeskommune.

Tony Totino fra Det andre teatret i Oslo er ansvarlig for regien, mens Camilla Wexels Riser står for for scenografien. Arvid Askø tar seg musikken i forestillingen.

Forestillingen varer i rundt 35 minutter.

Les også: Julenissen beklager

Les også: - Julemarkedet kan være en redningsplanke

Les også: Kaja kan bli stjerne i «Reisen til Julestjernen»

Kommentarer til denne saken