Gå til sidens hovedinnhold

I dag går de i fakkeltog for ny skole

Artikkelen er over 4 år gammel

Når formannskapet i Røyken møtes for å diskutere skolesituasjonen i Bødalen i ettermiddag, blir det demonstrasjon med fakkeltog fra foreldrene ved Sydskogen og Torvbråten skoler.

FAU Torvbråten og FAU Sydskogen står sammen om dette initivativet og samler så mange de kan til fakkeltog utenfor rådhuset i dag. Formannskapsmøtet starter klokken 16.30.

FAU på Sydskogen og Torvbråten skole jobber sammen for å sikre politisk vedtak i desember 2016 om bygging av to nye skoler i Bødalen innenfor nåværende kommunestyreperiode. FAU krever et likeverdig skoletilbud i Bødalen som ellers i Røyken kommune, og finner seg ikke i å være politisk kasteball lenger.

Unger, naboer og bestemor

- Det er nå politikerne skal ta avgjørelsen. Ta med ungene, naboen, bestemor og bestefar og alle du kjenner i Bødalen og i Røyken, skriver foreldrene på sin aksjonsside på Facebook.

 

Sist saken var oppe til politisk behandling, vedtok formannskapet å nedsette et ad hoc-utvalg som skulle se nærmere på økonomi og løsninger for skolesituasjonen i Bødalen.

Endelig

Til møtet i kveld foreligger det en innstilling fra utvalget som i korthet går ut på at det bygges to nye skoler til erstatning for Sydskogen og Torvbråten skoler. Sydskogens nye skole skal stå ferdig i 2019 og Torvbråten nye skole skal være klar i 2020.

Prisen blir over 300 millioner kroner.

Dermed er det mye som tyder på at foreldrene som demonstrerer i dag endelig får gjennomslag for sine krav.

Kommentarer til denne saken