Gå til sidens hovedinnhold

Skatteetaten advarer mot epost-svindel

Artikkelen er over 3 år gammel

– Slett eposten, råder Skatteetaten.

Har du i løpet av den siste tiden mottatt en epost underskrevet Skatteetaten med melding om at du er berettiget til å motta en skatterefusjon?

Det er dessverre ikke tilfellet, men heller et forsøk på svindel.

– Slett eposten. Ikke trykk på lenker eller vedlegg, og ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, sier Helen Rist, kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, til Nettavisen.

LES OGSÅ: Huseier advarer etter mulig tyveriforsøk: – Folk bør være oppmerksomme og låse dørene

Sensitiv dokumentasjon

Det er knappe fire uker siden Skatteetaten gikk ut med en pressemelding om det som omtales som et «phishing-forsøk», hvor hensikten er å lure til seg sensitiv dokumentasjon som kan bli brukt til identitetstyveri og svindel.

Da hadde Skatteetaten fått en rekke meldinger om falske e-poster som ble sendt ut med melding om «skattemessig tilbakebetaling».

– Skatteetaten vil aldri be om sensitiv dokumentasjon, kredittkortinformasjon eller kontonummer via e-post, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: – Jeg hadde ikke orket å bo der én dag (+)

Blir fortsatt sendt ut

Lignende e-poster, hvor det påstås at det er en skatteberegning for selvangivelsen fra inntektsåret 2017, blir fortsatt sendt ut.

– Ingen mottar skatteoppgjøret nå. Folk har ikke levert skattemeldingen for 2017 ennå engang, og skatteoppgjøret kommer ikke før tidligst i juni, sier Rist.

Ordlyden i epostene kan variere. Dette er et eksempel på teksten i en slik svindel epost:

«Vi har funnet ut at du er berettiget til å motta en skatterefusjon 8.120 kroner. Skatteberegningen tar utgangspunkt i postene i selvangivelsen for inntektsåret 2017.»

LES OGSÅ: Naboene har klaget på brøytingen i Haneholmveien flere ganger: – Jeg har ventet på en ulykke (+)

Kommentarer til denne saken