- Han synes det var trist at fabrikken ble lagt ned. Han forstår ikke at ikke Norge vil ha en industri som blant annet produserer fornybar energi, sier informasjonsansvarlig Jan Morten Trønnes.

Følg RHA på Facebook

De ble møtt med musikk fra Østfold strykekvartett, de tidligere ansatte ved cellulosefabrikken.

– Vi kalte det en markering, ikke en fest. Vi følte det var mer verdig, forteller informasjonsansvarlig Jan Morten Trønnes.

Middag

De 150 som var på arrangementet var blant de som jobbet på fabrikken da den ble lagt ned. Etter at strykerne fra Østfold hadde gjort sitt ble middagen servert.

– Vi hadde også taler fra administrerende direktør Christen Grønvold-Hansen som takket medarbeiderne for innsatsen, sier Trønnes.

Det samme gjorde daglig leder i Södra Skog Norge Stein Altern og hovedtillitsvalgt Jostein Sjaavaag.

Harket

Etter middagen var det duket for noe spesielt. Morten Harket dukket opp og holdt en konsert for gjestene. Harket bød på låter fra hele hans karriere.

– Han er litt personlig engasjert i denne saken. Derfor ville han stille opp. Normalt stiller han ikke opp på slike arrangementer, forteller Trønnes.

– Det var god stemning i lokalet, selv om det ble litt vemodig når selskapet var over og alle går hvert til sitt, sier Trønnes.