Sætre Gårds Venneforening har fått nytt styre, og det gamle takker bokbader Lien

Godt oppmøte påsisite bokbad i regi av Sætre gårds venner.

Godt oppmøte påsisite bokbad i regi av Sætre gårds venner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sætre Gårds venner har fått nytt styre der Eivind Strand blir ny leder. Det gamle styret takker bokbader nummer èn i Hurum, Asle Lien.

DEL

Torsdag 3. mai var forfatter Thor Gotaas i Hurum rådhus på Sætre for å snakke om Birkens – eller Birkebeinerrennets historie. Thor Gotaas er forfatter, folkeminnegransker og foredragsholder, kjent for bøker som Femmila, Birken, Før og etter Wirkola, og for øyeblikket skriver Gotaas boken om Oddvar Brå. Forfatteren har også festet historien om taterne i Norge, mellom to permer.

Foredraget ble innledet og avsluttet av venneforeningens Asle Lien. Lien trakk noen referanser til Graabeins historie og tidligere helter, noe Thor Gotaas kunne parere med at han faktisk kjente til brødrene John og Håkon Halvorsen (John Halvorsen ble kåret til verdens beste gateløper i 1987) som var friidrettsutøvere i Graabein på 80-tallet.

Les også: Disse har jobbet tilsammen 100 år i kommunen - her blir de hedret

Bokbaderen

Asle Lien tilhører det avgåtte styret i Sætre gårds venneforening. Han har stått bak en rekke forfattertreff på Sætre gård de siste to årene; med ham har Hurums befolkning fått treffe prisbelønte forfattere som Tove Nilsen, Vetle Lid Larssen, Vigdis Hjort og Jørn Lier Horst for å nevne noen.

- Lien er en kunnskapsrik og alltid grundig forberedt bokbader, som med humor og innsikt får forfatterne til å by på seg selv. Venneforeningen har gjentatte ganger fått hyggelige tilbakemeldinger fra forfattere som har vært på Sætre gård, der de takker for godt planlagte bokbad i hyggelige omgivelser med den beste bokbaderen, sier avtroppende styreleder Viktor Evensen.

Avtroppende nestleder Janne Beate Utåker legger til:

- Det er ingen tvil om at Asle Lien har vært viktig for mye av aktivitetene på Sætre gård de siste årene. Hans evne til å komme i kontakt med forfattere og sette seg inn i deres forfatterskap er enestående, og har gjort at publikum alltid har vært trygg på at selv den dyktigste forfatter vil bli profesjonelt intervjuet og behandlet av Asle Lien. Vi håper at det nye styret i Venneforeningen vil benytte seg av Liens talenter i fremtiden, slik at Hurums innbyggere fortsatt kan få treffe gode forfattere på Sætre gård.

Les også: Sætre Gård gjenåpner

Nytt styre

Det nye styret i venneforeningen ledes av Eivind Strand og betsår ellers av Ivar Seip, Finn Sandbakk, Kaya Eidtang (satt også i det gamle styret), Gretha Søbye (satt også i det gamle styret), Trine Kolstad Vegem og Astrid Britta Strømberg Samuelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken