Syklist (13) til sykehus etter påkjørsel

En 13 år gammel gutt fra Oslo ble fraktet til Ullevål sykehus med Luftambulanse etter at han ble påkjørt av en bil på Hurumveien i Røyken natt til onsdag.

DEL

(Drammens Tidende) RØYKEN: Politiet fikk melding om ulykken klokken 04.54. Det viste seg at en ung gutt på sykkel var blitt påkjørt av en personbil.

Han ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse.

– Syklisten er alvorlig skadet, men var våken og bevisst, sa politiets operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud.

Onsdag formiddag opplyser Ullevål sykehus at gutten har pådratt seg moderate skader.

Politiet kan foreløpig ikke si så mye om hendelsesforløpet. Ulykkesgruppa til politiet jobbet på stedet i flere timer onsdag morgen.

– Krimteknikerne har gjort de nødvendige undersøkelsene, men det er altfor tidlig å si noe om resultatet av dem, sier jourhavende politijurist Gulcan Øzalp i Sør-Øst politidistrikt.

Gutten var ute og syklet sammen med en annen gutt da ulykken skjedde. Den andre gutten er derfor vitne til ulykken og skal avhøres.

– Dersom noen andre har sett noe, er vi selvfølgelig interessert i å snakke med dem også, sier Øzalp.

Veldig preget

Det er så langt ikke er noe som tyder at bilisten, en kvinne i 50-årene fra Røyken, har opptrådt uaktsomt.

– Hun vil bli tatt med til blodprøve, og vi sjekker telefonen hennes for eventuelle samtaler da ulykken skjedde, men dette er rutine ved alvorlige ulykker, og vi har så langt ingen grunn til å tro at hun har opptrådt uaktsomt, sa Johnsrud onsdag morgen.

Dette har ikke endret seg onsdag ettermiddag, forteller Øzalp.

– Kvinnen er selvfølgelig veldig preget av hendelsen, sier hun.

Hurumveien var stengt i en lengre periode onsdag morgen, mens teknikerne jobbet på stedet. Like før klokken 10.30 meldte politiet at de veien var åpnet igjen.Artikkeltags