To fra Røyken på MDGs stortingsliste

Fjerde: Jan Kristian Karlsen står på fjerdeplass på MDGs stortingsliste.Arkivfoto

Fjerde: Jan Kristian Karlsen står på fjerdeplass på MDGs stortingsliste.Arkivfoto

Artikkelen er over 3 år gammel

Miljøpartiet De Grønne Buskerud har avholdt sitt nominasjonsmøte og vedtatt stortingslista form 2017. Det er to fra Røyken på lista, ingen fra Hurum.

DEL

Ståle Sørensen (44) ble valgt som førstekandidat. Vilde Ingeborg Håvardsrud (22) og Janicke Solheim (63) ble nummer to og tre.

Røyken

Ståle Sørensen sitter i bystyret i Drammen og var et soleklart førstevalg som listetopp.

Håvardsrud er leder i Grønn Ungdom Buskerud og sitter også i kommunestyret i Kongsberg. Solheim sitter i kommunestyret i Lier.

På fjerdeplass finner vi Jan Kristian Karlsen (51) fra Røyken. Han er ingeniør, bedriftsleder, forfatter og gründer. Vara til kommunestyret og styret i MDG Røyken. Hans hjertesaker er transport, natur/friluftsliv, boligutvikling og det nye arbeidslivet.

På sjuendeplass står Hilde Gunn Sletten (56) fra Røyken.

Hilde Gunn Sletten fra MDG Røyken.

Hilde Gunn Sletten fra MDG Røyken.

Spennende valg

Hun er prest (journalist, lærer) og sitter i kommunestyret og formannskapet. Hjertesaken hennes er å få ned klimagassutslippene.

– Stortingsvalget 2017 blir et svært spennende valg som kan avgjøres av småpartiene. Miljøpartiet De Grønne har som mål å bryte sperregrensen med harde krav på klima og miljø. Etter å ha blitt et riksdekkende parti i kommunevalget 2015, er vi nå klare for å få en enda større stortingsgruppe. Et mandat fra Buskerud vil nok mest sannsynlig bli et utjevningsmandat, og gode prognoser fra andre fylker gjør at dette så absolutt er innen rekkevidde, skriver partiet i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken