Gå til sidens hovedinnhold

Onsdag morgen kan du sjekke naboens skatt – og få topplistene over skatteyterne

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag offentliggjøres skattelistene for 2017. Da bringer vi topplistene for inntekt, skatt og formue i drammensdistriktet. Og du kan selv sjekke naboen din.

Fra klokken 07:00 onsdag morgen vil RHA presentere de lokale skattelistene. Da vil du kunne se hvem som betalte mest skatt i Røyken, Hurum og Asker, eller andre kommuner. Og du kan se hvem som topper skattelistene i fylket.

Allerede fra klokken 07:00 kan du selv gå inn for å søke i årets skattelister på skatteetaten.no. Du kan søke både din egen skatt og for eksempel naboens.

Men, og dette må du være oppmerksom på, for å kunne søke i skattelistene må du logge deg inn, og det betyr at den du søker på kan se hvem som har vært inne og sett på sine skattetall. På samme måte kan du se hvem som har søkt på deg.

Sakene som legges ut onsdag er forbeholdt våre abonnenter. Du kan tegne abonnement her.

Les også: Næringslivsloggen 5. november 

3,2 millioner fikk penger igjen

I en pressemelding skriver Skatteetaten at det samlede skatteoppgjøret for 2017 viser at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 492 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue. 317.000 selskaper har betalt til sammen 81 milliarder kroner i skatt (unntatt petroleum).

3,2 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende fikk tilbakebetalt skatt til gode i årets skatteoppgjør, og 760.000 betalte restskatt. For tre av fire personer som fikk skatt til gode eller restskatt er beløpet under 15.000 kroner. For én av 25 (fire prosent) er beløpet over 50.000 kroner.

 

Kan rette skattemeldingen

Du fastsetter du selv grunnlaget for skatten din når du oppgir inntekt, formue, gjeld og fradrag i skattemeldingen. Det betyr at du ikke lenger trenger å sende en klage på skatteoppgjøret til Skatteetaten, hvis du selv oppdager feil i etterkant.

– Hvis du oppdager feil, skal du i de aller fleste tilfeller endre selv slik at Skatteetaten kan beregne riktig skatt og sende deg et nytt skatteoppgjør. Endringer kan for eksempel være en fradragspost som ikke var fylt ut eller at enkelte inntektsposter ble feil ved utfyllingen av skattemeldingen, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Hvis du retter opplysninger, vil Skatteetaten beregne skatten på nytt. Du må korrigere skattemeldingen også hvis du godkjente de forhåndsutfylte opplysninger ved å benytte leveringsfritak.

Du kan endre opplysninger opp til tre år etter leveringsfristen for inntektsåret 2017. Skatteetaten har laget en veileder som hjelper deg å endre skatteopplysninger selv.

Les også: – Legg julehandelen til Hurum

Kommentarer til denne saken