Ledigheten opp i Røyken, ned i Hurum

POSITIV UTVIKLING:  fylkessjef Elisabeth Holen i NAV.

POSITIV UTVIKLING: fylkessjef Elisabeth Holen i NAV.

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeidsledigheten økte i Røyken siste måned, mens den har gått noe ned i Hurum.

DEL

I Røyken var det ved utgangen av juni i år 288 helt arbeidsledige. Det er en økning på 42 fra mai og en økning på 15 fra året før. Ledigheten i Røyken ligger dermed på 2,4 prosent av arbeidsstyrken.

I Huurm går ledigheten noe ned. Ved utgangen av juni er det 107 arbeidsledige, og det er seks færre enn for en måned siden og 43 færre enn på samme tid i fjor. Ledigheten i Hurum ligger på 2,2 prosent av arbeidsstyrken. Tilsvarende tall for Buskerud fylke er 2,5 og for landet som helhet 2,6 prosent.

LES OGSÅ: Stabil arbeidsledighet på halvøya

Noen på tiltak

I Røyken var 96 personer på ulike tiltak når vi går inn i juli måned. Det er 21 færre enn for en måned siden og 44 flere enn på samme tid i fjor. 96 personer tilsvarer 0,8 prosent av arbeidsstyrken i Røyken.

Arbeidsledigheten i Buskerud

I Hurum er det nå 37 personer på tiltak, noe som er 13 færre enn i mai og seks flere enn på samme tid i fjor. 37 personer utgjør 0,8 prosent av arbeidsstyrken i Hurum.

LES OGSÅ: God prisvekst i fjor

Positiv utvikling

I Buskerud var det registrert 3 650 helt ledige personer, en nedgang på 8 prosent sammenlignet med juni i fjor. Ledigheten i Buskerud var på 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Ledigheten for hele Norge gikk ned med 12 prosent sammenlignet med samme tidspunkt året før, og var på 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Det var 2 016 helt ledige menn i juni, en nedgang på 177 personer (- 8 prosent) fra året før. For kvinner var antall helt ledige 1 634, en nedgang på 148 personer (- 8 prosent).

LES OGSÅ: LOs sommerpatrulje fant sju regelbrudd

Alle aldersgrupper

Det var en nedgang i ledigheten blant alle aldersgrupper under 50 år denne måneden, sammenlignet med samme tid i fjor. I likhet med utviklingen generelt i fylket ser vi en nedgang i ledigheten blant unge under 30 år. I denne aldersgruppa var det en nedgang på 220 personer (- 20 prosent) fra året før.

- Buskerud har hatt en positiv utvikling i ledigheten 1. halvår 2017. Spesielt gledelig er den jevne nedgangen i ledigheten for unge under 30 år. Dette er en høyt prioritert gruppe som vi i NAV følger opp tett gjennom arbeidsrettede tiltak og tydelige krav til aktivitet, sier fylkesdirektør i NAV Buskerud, Elisabeth Holen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken