Rekordøkning i RHAs lesertall - har fått 2.300 nye lesere

FLERE VIL HA RHA: RHAs offisielle lesertall er nå oppe i 16 300. Det er en økning på 2 300 lesere fra målingen som ble gjort for et år siden.

FLERE VIL HA RHA: RHAs offisielle lesertall er nå oppe i 16 300. Det er en økning på 2 300 lesere fra målingen som ble gjort for et år siden.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Røyken og Hurums Avis har økt antall lesere med 2.300 det siste året. – Utrolig gledelig, sier redaktør Svein Ove Isaksen.

DEL

I dag blir de offisielle lesertallene fra Forbruker & Media offentliggjort. Oversikten viser antall lesere for Norges aviser, og for RHAs del er tallene gledelig lesning.

– Vi har gjort noen grep internt og forsøker hele tiden å tilpasse journalistikken vår, slik at den er interessant for våre lesere. Det ser ut som vi har lyktes på mange områder, sier redaktøren som takker sine ansatte som har vært med på en krevende reise de siste årene.

– Det er tøffe tider for mange i mediebransjen. Men for oss er det for tiden meget oppløftende tall. Det er leserne som blir vår viktigste inntektskilde i årene som kommer, og det er leserne vi er til for, sier Isaksen.

RHAs offisielle lesertall er nå oppe i 16.300. Det er en økning på 2.300 lesere fra målingen som ble gjort for et år siden.

Øker på alle kanaler

RHA øker på alle kanaler, både i papirlesing, nett og mobil. I den nye målingen har antall som leser papirutgaven av RHA økt fra 11.700 til 12.900 lesere. Det er en økning på 1 200 lesere.

De som leser rha.no på desktop (PC) er nå i et antall på hele 5.600, og det er en økning på solide 1 500 lesere.

I tillegg er det nå 2.800 som leser rha.no på mobil. Også her er det en økning, fra 1.500, noe som betyr en økning på 1.400 lesere på mobil, og det er nesten en dobling av antall lesere.

35 prosent er digitale

Nytt med målingen i år er at den regner ut antall lesere som kun leser eAvis, altså papirutgaven elektronisk. For RHAs del dreier det seg kun om 100 som bare leser avisen elektronisk.

For øvrig kan vi se av tallene at 35 prosent av RHAs lesere leser avisen kun elektronisk.

Legger man sammen alle tallene for antall lesere på nett, mobil og papir, vil man få et høyt tall. I det totale lesertallet har man derfor tatt hensyn til at det er en viss dobbeltdekning.

«Dagsavis»

– Nå er det opp til oss å fortsette den gode jobben. Vi må levere hver dag, skal vi leve opp til disse fantastiske lesertallene, sier redaktør Isaksen.

Han mener en av årsakene til at avisen har lyktes i det siste er at redaksjonen jobber som en dagsavis og leverer nyheter på nett hver dag – fra morgen til kveld.

LES OGSÅ:

Sissel vant iPaden i trekningen av sommerens bildebidrag på rha.no

Næringsrådene: – Målet er å gjøre nye Asker til Norges beste næringskommune

1 000 nye på mobil

Artikkeltags