– Hvem er glad i Hurum?

Interessant: I 45 minutter Kjell Terje Ringdal guidet forsamlingen i kommunikasjonens verden. Foto: Visit Hurum

Interessant: I 45 minutter Kjell Terje Ringdal guidet forsamlingen i kommunikasjonens verden. Foto: Visit Hurum

Artikkelen er over 4 år gammel

VisitHurum arrangerte konferanse om hvordan Hurum skal tiltrekke seg flere folk til kommunen i tiden framover.

DEL

VisitHurum er et nettverk med aktører som jobber for å få flere folk til kommunen. Det er i utgangspunktet bedrifter som er avhengige av besøk eller har et «kasseapparat» som ønsker å øke antall besøkende og gjester. Dette dreier seg om å bevare og å skape nye arbeidsplasser i kommunen vår. VisitHurum jobber med flere muligheter og samarbeider med næringslivet i Hurum, fylkeskommunen, Hurum kommune og Høyskolen Sørøst-Norge.

Konferansen

Tema for konferansen var kommunikasjon og kompetanse. Det er helt sikkert at Hurum må kommunisere ut hva kommunen kan tilby. For at dette skal gjøres på best mulig vis er det viktig at alle vet hva de skal si og har det samme budskapet. Alle beboere i Hurum er egne ambassadører for kommunen. Konferansen gikk av staben onsdag kveld 27. januar på Holmsbu Spa & Resort og det var 42 deltagere. Foredragsholder Kjell Terje Ringdal hadde et 45 minutters innlegg om hvordan Hurum skal vinne konkurransen om gjestene. Hovedbudskapet til Ringdal var: Rydd opp i hva budskapet skal være, finn ut av hvem kommunen skal henvende seg til og samarbeid om denne jobben.

Det viktige spørsmålet er hvem som er glad i Hurum. Ut ifra undersøkelser viser det seg at jo lengre botid, desto mer stolt og glad i stedet. Det betyr at de under 29 flytter på seg som oftest og det er ikke der energien skal ligge, men samtidig trenger kommunen mange nye familier. Der det jo bare å spekulere i hva som gjør at jo lengre botid jo mer glad i Hurum.

Veien videre

Konferansier Lars Erik Mørk holdt et godt grep om kveldens program og siste del inneholdt paneldebatt om temaet for konferansen. Ordfører Monica Vee Bratlie, rådmann Lars Joakim Tveit, foredragsholder Kjell Terje Ringdal, hotelldirektør Teo K. Luisa og prosjektleder for VisitHurum Ann Kristin Hagby Røisland deltok i panelet, og ytret hvordan nettverket skulle jobbe videre. Det viktigste panelet ble enige om i samarbeid med konferansedeltagerne, var samarbeid mellom næringslivet, nettverk innen besøksnæring og Hurum kommune. Hurum kommune må ha flere og yngre innbyggere for å ta imot «eldrebølgen». Det er avtalt ny konferanse og møter videre for å fortsette jobbingen med å få flere folk til Hurum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken