Ankom i fembøring

KOM SJØVEIEN: MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson ankom Sætre sammen med blant annet MDG Buskeruds listetopp Hanne Lisa Matt. BEGGE FOTO: PER D. ZARING

KOM SJØVEIEN: MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson ankom Sætre sammen med blant annet MDG Buskeruds listetopp Hanne Lisa Matt. BEGGE FOTO: PER D. ZARING

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Miljøpartiet De Grønne lokalt sparket i gang valgkampen på brygga Sætre da partiets stortingsrepresentant Rasmus Hansson ankom i en fembøring på sin Oslofjord-turné.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Med i den gamle seilbåten til Sætre sist fredag er også Hanne Lisa Matt, MDGs førstekandidat i Buskerud.

De møtes av representanter fra lokalpartiene i Hurum og Røyken og et knippe tilhørere.

Ugress fra ugress

De samles rundt standet, der det holdes appeller og Martin Koks serverer te laget av ugress.

– Det passer jo bra at «politisk ugress» serverer ugresste. Det var ikke uten videre gitt at det skulle komme et nytt parti, men vi kom inn på Stortinget for to år siden og har blitt en faktor i norsk politikk. Nå stiller vi til valg i 200 kommuner, og dere skal legge grunnlaget for å gjøre lokalpolitikken mye grønnere. God valgstart, dette kommer til å bli kjempegøy, sier Hansson.

Tryggere ferdsel

– Vi ønsker å legge til rette for at folk skal kunne jobbe, handle og ha barn i skole og barnehage i lokalmiljøet, og at de skal kunne bevege seg rundt ved hjelp av gode kollektivtilbud uten å måtte ty til bilen, sier Matt.

Hilde Lengali, sentralstyremedlem og MDGs listetopp i Hurum syklet fra Klokkarstua til Sætre, og sier hun ofte gjør det med hjertet i halsen selv om flere bilister synes å ta mer hensyn.

– Det skal være trygt å ferdes på og mellom tettstedene i Hurum på sykkel eller til fots. Vi vil jobbe for fortau, sykkelveier, fartsdumper, gangfelt, nedsatt fartsgrense og utvidet veiskulder der det er best egnet, sier hun.

Kollektivtransporten

– Vi på Hurum og ellers i Buskerud er veldig stolt av kysten og sjøen vår, men det er et sårbart gode i en region med mye trafikk og voldsomt utbyggingspress. Vi vil derfor fokusere på miljøvennlige transportmuligheter og lokalt næringsliv. Dette er viktig både for Hurum og Røyken fordi vi ønsker en grønn og bærekraftig regional utvikling, sier Lengali.

De Grønne i Hurum er også opptatt av at kommunen trenger et tilrettelagt kollektivtilbud.

– Vi må jobbe for å få busser som korresponderer med tog og som konkurrerer med bilen i pris og tidsbruk, og vi vil også jobbe for å få elektriske ferjer og passasjerbåter til Hurum, sier hun.

Etter landhogget på Hurum setter Hansson og mannskapet i fembøringen kursen mot Moss.

MDG stiller liste i Hurum for første gang i år.

Artikkeltags