Gå til sidens hovedinnhold

Oslofjordtunnelen: Ber statsråden om strakstiltak etter dødsulykken

Artikkelen er over 3 år gammel

– Selv om man sier at det ikke er mange ulykker i Oslofjordtunnelen, er alvorlighetsgraden høy når det skjer noe, sier stortingsrepresentant Nina Sandberg til Amta.

Den tidligere ordføreren har nå sendt brev til statsråd Solvik-Olsen der hun spør hva statsråden vil gjøre for å hindre flere ulykker i Oslofjordtunnelen.

Det er ingen tvil om at det påvirker mange når tunnelen stenges så ofte.
– Av hensyn til innbyggerne som bor rundt tunnelen må de gjøre alt de kan for å trygge tunnelen. Vi vet ikke hvor lang tid det tar før vi får to løp eller om det blir bro. I påvente av det er det viktig at man setter inn konkrete tiltak, sier Sandberg til Amta.no.

Les også: Oslofjordtunnelen: Kvinnen som omkom var fra Østfold

Tungt trafikkert

Riksrevisjonens undersøkelse av særlig risikoutsatte tunneler har begrunnet en anbefaling til Samferdselsdepartementet om å besørge at Vegdirektoratet bidrar til en systematisk trygghetsforvaltning.

– Oslofjordtunnelen er lang, har bratt stigning, er svært trafikkert, også av tyngre vogntog. Disse risikofaktorene tilsier at sikkerheten må tas på høyeste alvor. Selv om Samferdselsdepartementet har sagt de skal følge opp Riksrevisjonens anbefalinger, trengs i dette tilfelle konkrete, effektive, forebyggende tiltak, avslutter Sandberg.

Oslofjordtunnelen

* Oslofjordtunnelen går mellom Frogn og Hurum under Oslofjorden, og er 7306 meter lang.

* Største stigning er 7 prosent, og det dypeste punktet er 134 meter under havet.

* Tunnelen ble åpnet i 2000, og er en del av riksvei 23.Tre timers snøkaos på riksvei 23

Ber om møte med politisk ledelse om riksvei 23 

Prislappen steg fra 2,3 til 3,2 milliarder for rv 23 


Kommentarer til denne saken