- Ordføreren felte en dødsdom over hundrevis av trær i Røyken, men nå er jeg ferdig med saken

FORNØYD: Guttorm Grundt (MDG) har stilt spørsmål om hugging av trær langs veier i Røyken tre ganger i kommunestyret - nå ble han endelig fornøyd.

FORNØYD: Guttorm Grundt (MDG) har stilt spørsmål om hugging av trær langs veier i Røyken tre ganger i kommunestyret - nå ble han endelig fornøyd. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I tre politiske møter i høst har Guttorm Grundt (MDG) stilt inngående spørsmål til ordføreren om felling av 50 trær langs innfartsveien til Hyggen. Denne uken ble han endelig fornøyd.

DEL

To ganger har en interpellasjon fra Guttorm Grundt om fjerning av trær langs offentlige veier og gangveier i kommunen vært oppe i kommunestyret. Denne uken ble trærne et tema enda en gang.

- Ordføreren avsa i forbindelse med fjerningen av de 50 vakre trærne langs Grimsrudveien noe som lett kan tolkes som en dødsdom over alle plantede trær i rabatter og grøfter langs offentlige kjøre- og gang-/sykkelveier i Røyken, sa Grundt og viste til at ordføreren tidligere hadde svart at trær som er til stor belastning for snøbrøyting vinterstid og trær som er til stor hinder for drift av grøfter med særlig tanke på kantklipp, kan bli fjernet.

- Ordførerens kriterier for fjerning av trær betyr at også de gjenværende trerekkene langs offentlige veier står i fare for å bli fjernet, som for eksempel i Åros og på Spikkestad. Disse trærne er også plantet for å forskjønne omgivelsene til glede for innbyggerne og trafikanter, men kan lide samme skjebne som trærne langs Grimsrudveien, mente Grundt blant annet.

- Liten respekt

- Det kan nesten virke som om kommunen har liten sans eller respekt for miljøskapende og forskjønnende trær langs veiene, selv om trærne ikke truer trafikksikkerheten, la han til og ville vite om ordføreren kunne forsikre kommunestyret om at de siste gjenværende trerekkene i Åros og på Spikkestad ikke vil bli fjernet?

Artikkelen fortsetter under bildet

FRYKT: Grundt fryktet at kommunens holdning til trær skulle felle trærne langs veien gjennom Åros også...

FRYKT: Grundt fryktet at kommunens holdning til trær skulle felle trærne langs veien gjennom Åros også...

Han spurte også om ordføreren vil vurdere å ta initiativ til å bidra til at verdien av plantede miljøforskjønnende trær blir oppjustert hos de etater som i dag vedlikeholder grøntarealene langs offentlige veier og gang-/sykkelveier i kommunen?

Ordfører Eva Norèn Eriksen (H) gikk rett på sak og svarte Grundt ganske klart denne gangen:

Les også: Ingen kom til skade da to trær veltet i barnehage

- Jeg forsikrer

- Jeg kan forsikre Grundt og alle kommunestyrerepresentanter om at kommunen jobber aktivt for å ha grønne planter og trær i våre tettsteder. Kommunen har ingen planer om å redusere kvalitet i oppsatte trær på Spikkestad og Åros. Her har parkavdelingen gjennomført forbedringer blant annet gjennom reetablering og oppstramming av grøntabattene i Åros sentrum. Dette skjedde etter et politisk vedtak for et par år tilbake, sa hun og la til at kommunen har fokus på at også deres samarbeidspartnere i fylke og den operative veiavdeling i VIVA skjøtter sine areal på best mulig måte.

- Hensyn til beplantning i nye sentrumsområder har fokus i reguleringsplaner, gjerne gjennom egne formingsveiledere som tillegges bestemmelsene. Dette gjør at utbygger følger opp og bidrar til å forskjønne våre tettsteder samt berike artsmangfoldet for planter og innsekter, svarte ordføreren.

- Skal ikke mase mer

En lettet Grundt entret da talerstolen og takket ordføreren for godt svar.

- Da skal jeg ikke mase mer om denne saken. Det var et godt svar og jeg håper at trær og grøntarealer i kommunen blir tatt vare på slik ordføreren nå forsikrer. Takk, sa han.

Artikkeltags