Gravemaskin robbet for utstyr i løpet av natten

UTEN SKUFFE: Gravemaskinen står ribbet tilbake uten skuffer eller rotortilt.

UTEN SKUFFE: Gravemaskinen står ribbet tilbake uten skuffer eller rotortilt.

Natt til fredag har noen brutt seg inn i en av gravemaskinene til Viva, melder politiet på Twitter. – Vi har ikke flere opplysninger, sier Siw Anett S. Enerud i Viva.

DEL

I løpet av natten har noen brutt seg inn i en av gravemaskinene til det interkommunale vann- og avløpsselskapet VIVA IKS.

Fra maskinen, som sto parkert ved renseanlegget i Åros, er det ifølge politiet på Twitter stjålet en skuff, en rotortilt og noe annet utstyr.

– Vi vil ikke spekulere i hvem som har tatt utstyret, og har meldt tyveriet til politiet som ser på saken, sier kommunikasjonssjef Siw Anett Stråle Enerud i Viva IKS.

Rotortilten er av type Indikator 500 kilo, og så er det snakk om to graveskuffer pluss en del løfteutstyr.

– Føreren parkerte maskinen ved 14.30 tida på torsdag, og i dag tidlig var utstyret borte., sier verkstedleder Ingolf Thor Ask i VIVA.

For å få med seg utstyret har tyvene startet gravemaskinen, og brukt den til å løfte utstyret over på enten en lastebil, tilhenger eller annet for å transportere det bort.

– Vi håper at nonen kanskje har sett og hørt noe i løpet av tida maskinen sto parkert. Gravemaskinen er jo startet opp, og det må ha tatt litt tid å laste på utstyret, sier Ask, som anslår at det vil koste rundt 250 000 kroner å kjøpe nytt utstyr.

– Om noen er har sett noe mistenkelig blir vi glade for at de melder fra til politiet i Røyken. Det ville jo vært fint om vi fant ut hvem som står bak, sier han.

Artikkeltags