Gå til sidens hovedinnhold

Vil bygge flytende hotell i Slemmestad

Artikkelen er over 9 år gammel

Et flytende betonghotell på 3 000 kvadratmeter kan bli det nye trekkplasteret i Slemmestad, hvis planene til FloatCon mottas positivt hos politikerne.

Formannskapet i Røyken skal i morgen behandle henvendelsen fra utbyggingsselskapet, som kan resultere i et massivt og oppsiktsvekkende betongbygg i sjøen utenfor Slemmestad.

- Vi sendte inn vår henvendelse til kommunen på bakgrunn av en annonse hvor de inviterte interessenter til å komme med prosjekter til utbyggingen av Slemmestad, sier Knut Kvilekval i FloatCon.

Flerbruksområde

Ifølge FloatCons hjemmesider, er bygget mulig å bruke til det aller meste. Det kan være museum, kontorbygg, hotell eller det meste av næringsrelatert formål. Det såkalte «Concrete Sandwich Prosject» (Betongbrødskiveprosjektet) har flere forskjellige typer bygg som kan settes ut på vannflaten.

Det er en vilje i Røyken til å gjennomføre utradisjonelle og spennende prosjekter

Tanken bak hele prosjektet er å kunne bygge ut i områder hvor det er begrenset med landmasse igjen å bygge på.

Spreke politikere

Ifølge Kvilekval er utbyggingen av Slemmestad sentrum et bevis på at Røykens politikere er villige til å tenke nytt og annerledes når de ser på prosjektet Slemmestad 2020. Han trekker blant annet frem det planlagte signalbygget, som, ble vedtatt å jobbe videre med, etter at kommunestyret behandlet saken i fjor.

- Kommunens ønske om å bygge et signalbygg i glass i strandsonen, samt de planer og ambisjoner kommunen har i prosjektet Slemmestad 2020, viser at det er en vilje i Røyken til å gjennomføre utradisjonelle og spennende prosjekter, skriver Kvilekval i en mail til RHA hvor han legger ved prosjektskissen.

Ønsker tilbakemeldinger

Prisen, leveringstiden og hva betongflåten konkret vil inneholde er ennå ikke et tema i saken. Formannskapets sakspapirer legges frem uten forslag til innstilling, og i første runde skal politikerne rett og slett få informasjon om prosjektet. De tankene partienes representanter rundt bordet måtte ha om videre fremdrift vil bli tatt med i den nødvendige planleggingen av et skreddersydd betongbygg som er Slemmestad sitt.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook.

Spennende

Dette er imidlertid ikke første gang det er foreslått rimelig storstilte prosjekter innenfor Røyken kommunes grenser. Det mye profilerte racepark-prosjektet, som fikk stor oppmerksomhet på begge sider av skalaen, endte opp med å bli skrapet fra politisik hold etter massive protester fra de som ville bevare naturen. Hvordan et 3 000 kvadratmeter stort betongbygg som pryder innfarten til gamle Slemmestad vil bli mottatt, av både politikere og publikum, gjenstår å se.

Sakspapirne er lite utfyllende om saken. De sier at flåten kan ha 2-3 etasjer, med f.eks badeanlegg samt boliger eller hotell.

Formannskapet inviteres deretter til å gi signaler som utbygger og administrasjon kan ta utgangspunkt i ved eventuell videre behandling av saken.

Kommentarer til denne saken