Velforening til krig mot brunsneglene

KAMPVILLIG: Liv Aas i Holmsbu vel tar daglig tur i hagen og rundt på friområdene i Holmsbu for å fange snegler. – Om alle er med og gjør en fellesdugnad for å bekjempe brunseglene kan vi oppnå resultater, sier hun.

KAMPVILLIG: Liv Aas i Holmsbu vel tar daglig tur i hagen og rundt på friområdene i Holmsbu for å fange snegler. – Om alle er med og gjør en fellesdugnad for å bekjempe brunseglene kan vi oppnå resultater, sier hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Liv Aas i Holmsbu vel vil de brune sneglene til livs og startet sist uke en kampanje for å bekjempe de brune monstrene som eter seg gjennom det meste i hagen. I kampen har hun valgt parasitter som kampmiddel.

DEL

I fjor fikk Aas smertelig erfare hva en snegle kan forårsake. I år har hun gått til motaksjon.

– Som følge av en snile i hagen brak jeg benet på tre steder i fjor, forteller den aktive velformannen.

En sen sommerkveld skulle Aas inn etter å ha stelt litt i hagen. Der tråkker hun på en brunsnegle på vei over en steinhelle i hagen, sklir, faller og slår benet mot trappekanten ved inngangsdøra og leggen og ankelen brister.

– Dette er igjen hevnaksjon, bare et forsøk på å bekjempe snegleinvasjonen her i Holmsbu, sier hun.

Selv startet hun krigen i forrige uke, og etter å ha telt over 40 snegler i hagen før frokost. Nå en uke etter finner hun tre som er i live.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook.

Felles aksjon

I aksjonen har hun fått med seg naboer og andre i vellet. Sammen skal de kjempe mot de overlevelsesdyktige brunsneglene, eller mordersnegler/Iberiasnegler som de også kalles.

– Om vi er mange som går til motaksjon mot sneglene kan vi kanskje hindre dem fra å spre seg ytterligere, og kanskje blir vi kvitt dem også, sier Aas.

Sammen med flere av naboer og velmedlemmer har hun lagt ut nematoder (parasitter) som infiserer sneglene.

– Vi har lagt ut døde snegler som er dyppet i preparatet Nemaslug som er økologiske parasitter. Friske snegler spiser sine artsfrender, og blir dermed også infisert og dør, forklarer Aas, og håper så mange som mulig blir med på aksjon «sneglekrig».

Artikkeltags